Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










XI. ročník - HALOVÉ MISTROVSTVÍ ČR neregistrovaných tenistů v Brně - 17.-19.4.2015
František a Daniel Malý, 19.04.2015

Od pátku 17.4. do neděle 19.4. se v Brně v Tenisové hale Sprint uskutečnil již jedenáctý ročník Halového mistrovství ČR neregistrovaných tenistů, kterým vrcholí a zároveň končí halová tenisová sezóna v této kategorii hráčů. Letošní ročník, který zahajoval již druhou dekádu tohoto prestižního turnaje, se konal pod záštitou ing. Petra Vokřála, primátora statutárního města Brna a za podpory statutárního města Brna a Jihomoravského kraje.

Tento závěrečný turnaj se tradičně uskutečnil ve čtyřhře mužů, kde se utkalo 28 párů a čtyřhře žen kde bylo dvojic 8. Kromě těchto dvou hlavních soutěží se nově odehrála také vložená soutěž mixů, kde bylo 15 párů a také turnaj partnerů mistrovství.

Ve čtyřhře mužů byly dvojice rozlosovány do sedmi skupin, po jejich odehrání se páry rozřadily do vyřazovacího pavouka, kde se již rozhodovalo, kdo bude postupovat dále a nakonec i získá trofej a prestižní titul Mistra mezi neregistrovanými tenisty pro rok 2015. Letošní ročník neměl výrazného favorita a podle vyjádření řady diváků i samých hráčů, patřil k těm vůbec nejvyrovnanějších a až do samého závěru nebylo o ničem a nikom rozhodnuto. V pavouku byla minimálně polovina dvojic, které si myslely na stupně nejvyšší a o jejich úspěchu či neúspěchu se rozhodovalo v každém gamu jejich hry.

Konečné pořadí čtyřhra Muži:

1. Mistři České republiky 2015 - Janíček Radim – Tofi Martin

2. Bohatý Michal – Zezulka Lukáš
3. Krejčiřík Vít - Laštůvka Marek, Hušťava Pavol – Oravik Peter
5.-8.
Bryška Marcel - Vaculík Aleš, Šíma Jiří - Šlor Miroslav,
Kubát Martin - Souček Pavel, Andrýsek Milan - Černý Miloš
9.-16.
Střílek Jiří – Hrdina Michal, Kučírka Josef – Lapčík Martin,
Handlíř Petr - Capík David, Havlíček Josef – Beneš Martin,
Lipták Michal – Koco Vladimír, Malý Daniel - Nejedlý Robert,
Florián Marek – Seidl Jiří, Trumpeš Jaroslav - Kopunec Miroslav
17.-28.
Zakouřil Martin – Mára Jiří, Šedivý Jiří – Dohnal Jiří,
Krupička Martin – Kadlec Jiří, Souček Tomáš – Lipecký Petr,
Cepek Petr - Gulda Stanislav, Hökl Marek – Hökl Martin,
Čermák František – Čermák Ivoš, Skokan Karel – Švarc Martin,
Leitner Petr – Konfršt Jiří, Veselý Richard – Roth Václav,
Šuler Marek – Bořil Miloš, Cendelín Přemysl – Štědronský Radek

Útěcha:
1. Šedivý Jiří – Dohnal Jiří

2. Leitner Petr – Konfršt Jiří
3. Hökl Marek – Hökl Martin, Veselý Richard – Roth Václav
5.-8.
Cendelín Přemysl – Štědronský Radek, Souček Tomáš – Lipecký Petr,
Krupička Martin – Kadlec Jiří, Cepek Petr - Gulda Stanislav
9.-12.
Zakouřil Martin – Mára Jiří, Skokan Karel – Švarc Martin,
Šuler Marek – Bořil Miloš, Čermák František – Čermák Ivoš

Komentář jednoho z diváků HMČR 2015:
Mistrovství ČR v tenisu neregistrovaných hráčů bylo ovlivněno několika náhodnými a také osudovými okamžiky pro hráče s tradiční účastí v této soutěži. Se všemi těmito nepředvídatelnými událostmi si organizátoři tohoto vrcholového rekreačního turnaje Franta s Danem dokázali velmi dobře, řekl bych, až nadtenisově poradit. Nabízí se paralela, že náhoda je vyústění osudového naplnění a uspokojení (v našem případě tenisového), pro fandy a hráče tohoto úžasného sportu.

Finále mužské čtyřhry mělo vítěze tři. Martina s Radimem, kteří prošli turnajem bez porážky a pak toho největšího, Jirku Pytelu, který z vážných zdravotních důvodů se turnaje nemohl zúčastnit a na poslední chvíli ho ve dvojici nahradil právě Martin. A tímto vítězstvím v turnaji, společně předali Jirkovi vzkaz k jeho brzkému uzdravení a k návratu do arény, kde začíná být „hodně dusno“. Podle mě, (nezávislého – tenisového fandu), šla úroveň mistrovství hodně nahoru a určitě ještě půjde. Máme se, hráči a diváci, určitě na dalších turnajích na co těšit. Hlavně si zachovejme férovost a svoji důstojnost. Hráli jste všichni minimálně na úrovni svých možností a někdy rozhodovalo jenom štěstí, ale to ke sportu nepochybně patří. Hodně motivace pro další mistrovství přeje divák JAK.


V kategorii čtyřhry žen byly favoritky známé již dopředu a konečné výsledky potvrdily, že se očekávání naplnilo a ve finále se mezi sebou utkaly první dva nasazené páry Radka Šoupalová s Kamilou Kubicovou proti slovensko-českému páru Eva Filipová a Kateřina Pospíšilová.

Konečné pořadí čtyřhra Ženy:

1. Mistryně České republiky 2015 - Kubicová Kamila – Šoupalová Radka

2. Filipová Eva – Pospíšilová Kateřina
3. Klemová Alena – Jurčová Kateřina, Nýdlová Zuzana - Kadlecová Lucie
5.-8.
Vejmělková Jarka – Burešová Michaela, Malášková Tereza – Šotolová Jitka, Nejedlá Jana - Höklová Renata, Šedivá Renata – Švécarová Pavlína

Útěcha:
1. Malášková Tereza – Šotolová Jitka

2. Vejmělková Jarka – Burešová Michaela
3. Nejedlá Jana - Höklová Renata, Šedivá Renata – Švécarová Pavlína

Zde Vám přinášíme postřehy ze zápasu jedné z aktérek tohoto finále:

S Kamilou jsme se po delší přestávce zase sešly na turnaji a byly zvědavé, jak nám to půjde. Dařilo se nám hrát naši hru ve skupině i v pavouku, takže jsme prošly až do finále, kde nás měla prověřit Eva Filipová s novou parťačkou - výbornou tenistkou Katkou Pospíšilovou. Holky taktéž bez větších problémů prošly až do finále. S Kamilou jsme poslední dobou prohrávaly, když byla na druhé straně Eva Filipová, ať s Renatou Struškovou po boku nebo s Jarkou Vejmělkovou. Takže jsme byly zvědavé, jak to půjde tentokrát. Bez jakéhokoliv tlaku jsme nastoupily. V prvním setu jsme se chytly líp my, když jsme vyhrávaly už 5:2. Holky ale zabojovaly a dotáhly na 5:4. Nám se však přece jen podařilo urvat ten poslední game a vyhrály jsme první set 6:4. Druhý set taky začal nadějně. Vedly jsme už 4:1, ale holky nás zase dotáhly na 4:4. Hlavně Eva Filipová hrající pod tlakem a s nepříznivým skóre v zádech umí vytáhnout svůj výkon na neuvěřitelnou úroveň. Proto jsme ke konci druhého setu začaly být trochu nervózní, nicméně jsme bojovaly dál. 5:4, 5:5, 6:5, 6:6 a pak rozhodující tie-break. Ten už vyzněl jednoznačně v náš prospěch, skóre 7:2. Velký boj to byl, diváci byli údajně spokojení a rozhodlo opravdu jen to, že jsme udělaly o něco málo chyb míň než naše soupeřky...


V nově zavedené kategorii Mixů se sice nehrálo o Mistrovský titul, ale to nic neměnilo na tom, že i tato kategorie si našla své uplatnění na tomto turnaji. Z pohledu pořadatelů bychom možná chtěli zdůraznit, že ovlivnila v konečném důsledku mnohem více, protože řada hráčů hrající obě disciplíny se v závěru turnaje dost výrazně potýkala s úbytkem sil z již odehraných utkání. Toto se však netýkalo konečných vítězů v této kategorii Radima Janíčka a Jarky Vějmělkové, kteří ač hráli také obě soutěže, vydrželi se svými silami až do konce a navázali tak na své společné úspěchy z letních mixových turnajů.


Konečné pořadí čtyřhra Mix:

1. Vejmělková Jarka – Janíček Radim

2. Kubicová Kamila - Krejčiřík Vít
3. Pospíšilová Katka - Bryška Marcel, Filipová Eva - Kučírka Josef
5.-8.
Šotolová Jitka - Capík David, Šedivá Renata - Šedivý Jiří,
Švécarová Pavla – Bořil Miloš, Höklová Renata - Hökl Martin
9.-15.
Malášková Tereza - Dohnal Jiří, Klemová Alena – Čermák František, Burešová Míša – Souček Tomáš, Šoupalová Radka – Bohatý Michal, Kadlecová Lucie – Beneš Martin, Nýdlová Zuzana – Havlíček Josef, Malášková Tereza – Dohnal Jiří, Nejedlá Jana – Florián Marek

Útěcha:
1. Kadlecová Lucie – Beneš Martin

2. Nýdlová Zuzana – Havlíček Josef
3. Klemová Alena – Čermák František, Burešová Míša – Souček Tomáš
5.-7.
Šoupalová Radka – Bohatý Michal, Malášková Tereza - Dohnal Jiří, Nejedlá Jana – Florián Marek

Konečné pořadí turnaje partnerů:
1. Malý František – Nejedlý Robert

2. Švarc Martin – Skokan Karel
3. Havránek Martin – Skřička Petr
4. Jadzcak Wieslaw – Kadlec Pavel
5. Georges Steve - Wiecek Radek

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem hráčům za jejich účast, hráli jste opravdu všichni skvěle a vaše hra pozvedla celou akci do vyšších sfér. Gratulujeme také vítězům a všem oceněným hráčů a hráčkám a na úplný závěr nám dovolte poděkovat všem partnerům, bez jejichž podpory bychom tento turnaj v tomto rozsahu a kvalitě nemohli pro vás připravit:

Statutární město Brno, Jihomoravský kraj, Jaroslav Slezák – ZPV Rožnov, Zdeněk Pavlík – Kámen Zbraslav, Lubomír Pařízek – Microtex, Martin Havránek – Building CZ, Petr Skřička – S Audit, Michal Výmola – Alpine Living a Ski diskont, Pavel Kadlec – Kadlec Bau, Wieslaw Jadczak – Izokrat, Karel Skokan – klempířství, Martin Švarc – 3P, František Malý – AT Production, Jan Bernatík - Hotel Slovan, Wilson – míč halového mistrovství 2015.

S úctou a s pozdravem Vám všem

František a Daniel Malých

Foto - Jirka Šedivý








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031