Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










Mistrovství Prahy - 26.02.2011, čtyřhra muži
Roman Kukla, 26.02.2011

Na turnaji MalýOpen-Mistrovství Prahy čtyřhra muži (ženy se nesešly) poměřilo síly 12 párů mužských a dva ženské - ty nechtěly přijít o kvalitní sportovní prožitky a nutno "vypíchnout", že hrály výborně!

Ve skupině A (5-ti členné; postup 3) si postup bez ztráty bodu zajistili Jacques Nicod s Jirkou Potměšilem, které prohnali jen bratři Witošové, Petr a Josef (6:4). Ti postupovali jako třetí.
Výhodnější druhé místo obsadili Karel Kopecký s Vláďou Urbancem, kteří podlehli právě jen Nicodovi s Potměšilem. Otec Michael se synem Janem Špillerovi na svém druhém turnaji předváděli stále lepší hru, ale v rozhodujícím zápase s Witošovými prohráli 4:6. První statečná dámská dvojice, Alena Luňáčková s Pavlou Hovorkovou, na své hráčské protějšky nestačily, ale jak jsem již zmiňoval, do počtu rozhodně nebyly a sehrály pěkné zápasy.

V Béčku (5;3) si zkušená harďácká dvojice, Vláďa Kašper s Jirkou Střílkem, také první místo pohlídala bez větších komplikací. O další místa se však již vedly lité boje. O druhé místo ve skupině svedli tiebreakovou bitvu Libor Snoza a Martin Tůma vs. Aleš Kočí a Milan Němeček. Šťastnější byli prvně jmenovaní; s postupem spokojení všichni čtyři....O lepší pozici do soubojů útěchy svedli vyrovnaný souboj Milan Moškon s Jardou Běláčkem s tradičně výborně hrajícími Martinou Čížkovou a Petrou Karochovou - 6:4

Čtyřčlenné Céčko (2) opanovala herně zkušená dvojice Martin Kubát s Pavlem Součkem. Ale o premiantství ve skupině museli vybojovat těžký zápas se Standou Jägermanem a Jirkou Vodičkou (6:4). Ti zase stejným skóre i obtížností souboje hájili druhé postupové místo proti Petrovi Roudenskému s Jirkou Kaletou! Alan Hovorka s Markem Bakalářem tentokrát do čtvrtfinalových bojů nepostoupili.

ČTVRTFINÁLOVÉ boje byly nejkvalitnějšími souboji slavné deblové historie Turnajů! Nicod s Potměšilem přehráli Kočího s Němečkem 6:4, Jägerman s Vodičkou Snozu s Tůmou 7:6!, Kubát se Součkem Kopeckého s Urbancem 7:5 a i za výhrou Kašpera se Střílkem 6:2 nad Witošovými se skrývá nečekaná bitva s několika shodami (jak známo, na RomKukCupu po shodě následuje rozhodující bod - velmi oblíbená tenisová lahůdka pro fajnšmekry!).
I v SEMIFINÁLE si soupeři nic nedarovali. Kubát se Součkem podlehli Kašperovi se Střílkem 5:7 ve vynikajícím mači a i favorizovaní Nicod s Potměšilem řádně orosili čela v souboji s Jägermanem a Vodičkou - 6:3.

Ve velkém FINÁLE to bylo vskutku kvalitní pokoukáníčko pro početnou diváckou obec. Známí tvrdolíni Kašper se Střílkem se výborně doplňovali. Střílkův zabijácký forhend vymetal rohy a Kašperovi voleje (hlavně bekhendový - nejlepší na turnaji) šířili zkázu na straně soupeřů. Ale ani Nicod s Potměšilem nejsou pražádná ořezávátka. Na turnajích nevídaný přeliftovaný forhend Nicoda a rychlá hra Potměšila také Jirku s Vláďou často dostalo pod silný tlak. Hlavně jeden z Potměšilových returnů - rychlost cca. 180km/h - do křížného rohu deblového pole, se nesmazatelně zapíše - jako nej úder prozatimní
historie Turnajů - do paměti svědků! /"Jirko! Naši planetu jsi nenavštívil zbytečně!! Děkujeme..."
Ale přeci jen si Vláďa s Jirkou drželi celý set mírný odstup, který se Jacquesovi s Jirkou nedařilo dorazit..
VLÁĎA KAŠPER s JIRKOU STŘÍLKEM se stali halovými MISTRY PRAHY poměrem 6:3!

V turnaji ÚTĚCHY si v semifinále předsazení Moškon s Běláčkem poradili s Luňáčkovou a Hovorkovou (ty nahradily odstoupivšího Roudenského s Kaletou po jejich výhře nad hráčkami) a Špilerovi podlehli po velkém boji Čížkové s Karochovou (ty ve 1/4 porazili Bakaláře s Hovorkou). A tak se ve finále opakovl dramatický souboj ze skupiny. I tentokrát triumfovala "hrubá síla" nad ženskou jemností, i když opět v pěkném souboji. Jarda BĚLÁČEK s Milanem MOŠKONEM zvítězili 6:3.

Všem hráčkám i hráčům se moc omlouvám za svou nešikovnost v ovládání techniky, jejíž vinou nebudou navěky zvěčněni v historických análech Turnajů; VŠEM DĚKUJI ZA SKVĚLOU POHODU V CELÉM TURNAJI A TĚŠÍM SE NAVIDĚNOU NĚKDÁ PŘÍŠTĚ.
Roman Kukla

Konečné pořadí Turnaje:

1. Kašper Vláďa - Střílek Jiří

2. Nicod Jacques - Potměšil Jiří
3.-4.
Kubát Martin - Souček Pavel, Jägerman Standa - Vodička Jiří
5.-8.
Kočí Aleš - Němeček Milan, Tůma Martin - Snoza Libor,
Witoš Petr - Witoš Josef, Kopecký Karel - Urbanec Vláďa
9. Moškon Milan - Běláček Jaromír
10. Čížková Martina - Karochová Petra
11.-12.
Špiller Michael - Špiller Jan, Roudenský Petr - Kaleta Jiří
13.-14.
Bakalář Marek - Hovorka Alan, Luňáčková Alena - Hovorková Pavla








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031