Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










05.02.2011 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 05.02.2011

Chřipková Epidéémie i prázdniny trochu míchaly prezenční listinou dalšího Turnaje MalýOpenPraha-RomKukCup-dvouhra Muži,
ale nakonec se sešel slušný počet hráčů - v Hardu 5 a v Mediu 18.

V HARDU hráli každý s každým a poté první dva o vítěze a třetí se čtvrtým o broznový stupeň.
Skupinu opanoval beskydský bohatýr usazený v Práglu, Jirka Molek, který o svém primátu v grupě musel tvrdě bojovat jak s Honzou Bartošem (6:4), Frankiem Polednou (7:5), ale hlavně v zápase s druhým ve skupině - Jirkou Střílkem: podařilo se mu otočit skóre 1:5 a zvítězit v tiebreaku! Vpravdě dobře odvedená tvrdá práce! Jen Jindra Veselý, který udělal během noci před Turnajem několik drobných odchylek od obvyklé přípravy a jistě sveden kamarády (kteří se ovšem také statečně pustili do hry v Mediu!) porušil životosprávu, nekladl tentokráte svým soupeřům nijaký odpor.
O 3.MÍSTO tedy svedli souboj Poledna s Bartošem. Ve vydařeném zápase s množstvím vyčerpávajících antukových výměn Frankie POLEDNA zdolal Honzu 6:3.
FINÁLE tedy bylo přiležitostí pro Střílka nejen dostat pod kontrolu rozjetého Molka, ale též nakročit k Obhajobě primátu! Opravdu dělal co mohl, umisťoval svůj zabijácký forhend ze strany na stranu Molkovy strany kurtu, ale Molek si ráno přibalil do tornistry skvělou formu. Především jeho křížný forhend do rohu podávacího pole a ven z kurtu z obranné pozice je famózní. Drtivý tlak Střílka měl pod konrolou a sám dlouhými, razantními míči držel Jirku na distanc. Ve skvělém zápase, oceňovaném často potleskem na otevřené zcéně, JIRKA MOLEK ZVÍTĚZIL 6:3.

V MEDIU se plejeři rozdělili do dvou čtyřčlenných a dvou pětičlenných skupin, z kterých 2 nejlepší postupovali do čtvrtfinále.

Ve skupině A si obhájce turnajového vítězství Martin Tůma bez problémů opět zajistil postup z 1.místa. Také Pavel Kopecký potvrdil stálost své formy a opět se vydal do horních pater vyřazovácích bojů. Pouze boj o lepší pozici do bojů Útěchy svedli zkušení turnajový harcovníci Peter Čigáš a Tomáš Wasserburger. Tomáš dokázal z 0:3 zvítězit 6:4.

I v Béčku si finalista z minula, Lukáš Jirout, pozici pohlídal, i když hned v prvním zápase ho patřičně na začátku turnaje probudil Dan Popelka, který Lukášovi podlehl až v tiebreaku! Protože proti Vladkovi Pavelkovi již svůj výkon nezopakoval (3:6), byl to Vladek, který postupoval dále - poradil si bez problémů s Čendou Hrdličkou. Čenda bojoval i proti Popelkovi, ale podlehl 4:6.

V 5-ti členném Céčku si obouručný Radek Šitner poradil se všemi soupeři a bez větších komplikací se stal č.1. Jen Petr Říha s ním svedl poměrně vyrovnaný souboj - 4:6. Ale v dalších zápasech Petr nezaváhal a také postupoval. I když Tono Žabka získal skalp jak Jirky Pavliše, tak Josefa Kredby, na postup to nestačilo. Ve vzájemném zápase jím poražených soupeřů byl uspěšnější Pavliš.

O postupujícím z prvního místa v Déčku, při rovnosti bodů, rozhodoval vzájemný zápas. V něm hned v prvním zápase skupiny Radek Honomichl udolal Karla Kopeckého 7:5. A v posledním zápase skupiny pak Radek vydřel další výhru - nad Zdeňkem Dítě v tiebreaku. Skupina to byla nejvyrovnanější, i o pořadí do zápasů útěchy rozhodoval vzájemný zápas. V něm Dítě vyhrál nad Robertem Staňkem 6:2. Petr Witoš se singlového turnaje zúčastnil po půlroční pauze po operaci kolena, které mu ještě nedovoluje běžný tenisový pohyb. Ale patří mu obdiv za odhodlání i nadšení přinést svou "kůži na trh"!

ČTVRFINÁLOVÉ souboje byly, až na výjimku, poměrně snadnou záležitostí vítězů: Tůma vs.Říha 6:1, Pavelka vs. Honomichl 6:2 a Jirout vs. K.Kopecký 6:1. Ale Kopecký Pavel svedl se Šitnerem bitvu bitev a až v tiebreaku Pavel zvítězil.

A když v SEMIFINÁLE Martin Tůma vyřadil Pavelku (6:1) a Lukáš Jirout Kopeckého (6:3), měli jsme tu FINÁLE stejného obsazení minulého! To slavná historie Turnajů nepamatuje! A bohužel pro Lukáše, historie se opakovala i výsledkem, i když tentokráte Martina toliko nepotrápil -tedy výsledkově...Ale oba opět předváděli vyčerpávající antukovou bitvu - Tůma forhendovými lifty rozběhával soupeře po kurtě, aby pak čopovaným bekhendem měnil rytmus a Jirout se zase razantním forhendem snažil hru ukončovat. Ale Tůmova fyzička je vynikající a většinu míčů bez problémů vracel roztočené zpět - ať už horní či spodní silnou rotací. Tentokráte si již průběh zápasu se stálým náskokem z rukou vzít nenechal - MARTIN TŮMA 6:3 ZVÍTĚZIL a OBHÁJIL turnajové Vavříny!

Do ÚTĚCHY se zapojili všichni hráči a svedli vesměs vyrovnané souboje.
V osmifinálovém předkole Hrdlička vyřadil Kredbu a Žabka Witoše. Ve čtvrfinále Pavliš Wasserburgera, Dítě Hrdličku, Popelka Staňka a Žabka Čigáše. Ve finále se poté utkali Dítě (vyřadil Pavliše) a Žabka (přes Popelku). Zdeněk DÍTĚ svou trpělivou hrou rozebral Žabku a zvítězil 6:1.

DĚKUJI HRÁČŮM ZA VÝBORNÉ VÝKONY A POHODOVOU ATMOSFÉRU, Jihočeskou enklávu nabádám k dodržování životosprávy, A SE VŠEMI - bez výjimky - SE TĚŠÍM NAVIDĚNOU PŘÍŠTĚ.

Roman Kukla

Pořadí Turnaje Muži:

HARD:
1.Molek Jirka

2.Střílek Jirka
3.Poledna Frankie
4.Bartoš Jan
5.Veselý Jindra

MEDIUM:
1.Tůma Martin

2.Jirout Lukáš
3.-4.
Kopecký Pavel
Pavelka Vladek
5.-8.
Honomichl Radek
Kopecký Karel
Říha Petr
Šitner Radek
9.Dítě Zdeněk
10.Žabka Tono
11.-12.
Pavliš Jiří
Popelka Dan
13.-18.
Čigáš Peter
Hrdlička Čenda
Kredba Josef
Staněk Robert st.
Wasserburger Tomáš
Witoš Petr


Jirka Střílek a Jirka Molek

Jan Bartoš a Frankie Poledna

Společné foto

Lukáš Jirout a Martin Tůma

Pavel Kopecký

Vladek Pavelka

Tono Žabka a Zdeněk Dítě

Společné foto







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031