Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










08.05.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 08.05.2010

Počasí jak na objednávku přivítalo na Hamru Braník 40 hráčů na prvním otevřeném Turnaji MalýOpen-RomKukCup. Špílmachři svedli souboje ve 2 skupinách Hardu a 8mi Media - to slibovalo důstojnou konkurenci víkendovému Pražskému Maratonu běžeckému! I účast jsme měli mezinárodní - zástupcem sedmé národnosti, která nás poctila svou přítomností byl, Viking Peter z Dánska. A samozřejmě nejde než vyzdvihnout odvahu hráčky Elišky Řezníčkové zkonfrontovat své údery s hrou mužů!

V HARDU 1 potvrdil své kvality nejvýše nasazený Jirka Molek, který ale o svém postupu do semifinále, coby vítěz skupiny, musel tvrdě bojovat v posledním utkání s pestrou, chytrou hrou Vládi Urbance. Jirka lépe zafinišoval a zvítězil 6-4. Ani Vláďa v předchozích utkáních nezaváhal a bezpečně postupoval. Pavel Štern sehrál nejlepší utkání právě s lídrem skupiny a v bum-bum zápase s Molkem vybojoval 3 hry. Ovšem v utkání O 3.místo ve skupině byl nad jeho síly trpělivější Jirka Vlasák: 2-6.
Hard 2 měl dalšího velkého favorita, mimopražského, ale již "zdomácnělého" hosta, Jirku Střílka. Ten zápas po zápase kosil své protivníky a zdálo se, že ho někdo ani kapku neprožene.
I s druhým postupujícím, Milošem Kubánkem, to vypadalo na snadnou "procházku podél Vltavy"! Jednoznačný vývoj do stavu 1-4 se však Milošovi akosi nepozdával, zpřesnil a prodloužil hru, zvykl si na Jirkův smrtelný forhend a otočil na 5-4! Ovšem ani Jirka není žádný strašpytel, znovu zabral a vytloukl výhru 7-5! Vývoj ostatních zápasů byl také divoký, i když spíše z druhé strany výsledkové spektra. Hráči se častovali kanáry jak na běžícím pásu a všichni nakonec vybojovali po jedné výhře. Šťasnějším byl nakonec vzpomínaný Kubánek, který za sebou nechal jak Karla Kopeckého, který však Kubánka hladce přehrál 6-2, tak Vendu Pitru, který zdrtil Kopeckého, ale sám měl řádně vyprášený kožich zase od Kubánka!
SEMIFINÁLE se již neslo v poměrně jasných výsledcích papírových favoritů. Střílek porazil houževnatého Urbance 6-2 a ani Kubánek tentokrát nedokázal vyrazněji potrápit dalšího bijce, Molka - 3:6.
FINÁLE HARDU bylo již tradičně pěkné pokoukání. Jirka Molek přesnější hrou držel nadistanc Jirku Střílka a kráčel k jasnému triumfu při skóre 4-1. Ale Sřílek opět prokázal velký Morál, údery ještě přitvrdil a zpřesnil a míček po míčku se vydrápal z tenisového propadliště - 4:4. A začala bitva s opravdu těžkými zbraněmi! Rány z rohu do rohu (možná by někdy přinesla prospěch i hra zpestřená změnou rytmu - kraťásek, čopík...??), kmitající nohy a hlasité odfukování. A tady se opět našel JIRKA MOLEK, žádný gam už nepustil, vyhrál 6:4 a ZVÍTĚZIL v Turnaji Hard!

V zápasech Útěchy měli chuť si zahrát jen 2 hráči a tak si to o 5.místo rozdali Jirka Vlasák s Vencou Pitrou. Bez nervů si "zastříleli" a Jikra Vlasák zaznamenal víc tref do černého-20:10.


TURNAJ MEDIUM byl vpravdě výkladní skříní pohodovému, leč náročnému klání nárůživých tenistů!

Skupinou A bez porážky postupovali jak Miloš Stuchl, tak Martin Petr. A jejich závěrečný zápas o výhodnější postupovou pozici byl soubojem skvostným! Miloš z nevýhodného skóre 3:5 otočil na 6:5, aby v teibreaku opět uchopil otěže Martin a zvítězil. Nasazeného Stuchla ještě předtím potrápil Jarda Svoboda, ale zápas ve výhru nepřetavil - 4:6. Tomáše Orlíka limitovalo bolavé koleno a tak pro něho byli zápasy přípravou na budoucí příští.
Béčko předvedlo vyrovnané souboje a výsledky překvapivé. Nejdříve nasazeného Josefa Witoše málem zaskočil turnajový premiant Pavel Zaal, který až dokonce bojoval o výhru, ale zkušenější Josef si zápas pohlídal-6:4. To už se ale nepodařilo českolipskému Martinu Frömelovi, kterého již rozehraný Pavel udolal 6:3. Aby postoupil ze skupiny, potřeboval Zaal porazit Pavla Mencla, který ale po získání ostruh na minulém turnaji hru neustále zlepšuje a pro změnu on přehrál Zaala také 6:3. Oba Pavlové ukazují, při stoupající křivce výkonnosti, svůj potenciál bojovat o umístění v play-off, které jim ale tentokrát zůstalo uzavřeno. Frömel se totiž vzpamatoval, přehrál dosavadního lídra skupiny Witoše opět 6:3 a oba tak postupovali.
Skupina C opět zaměstnala statistiky. Právě zde hrála vzpomínaná Eliška, která sice žádný bod nezískala, ale chlapíkům byla více než důstojnou sloupeřkou. Zbylí muži si pak nic nedarovali a každý vyhrál dva zápasy při jedné porážce. Černý Petr zůstal Honzovi Gayerovi, který ve vyrovnané bitvě zdolal Roberta Staňka 7:5, ale podlehl Tonovi Žabkovi 1:6. Tono pak nestačil právě na Roberta, ale se skóre 3:6, které mu zajistilo prvenství ve skupině.
V Déčku neponechal nic náhodě jeden z nejúspěšnějších turnajových harcovníků (myšleno bodovými bonusy i z deblů) Libor Snoza a získal plný počet bodů. Přehrál debutujícího a zkušenosti sbírajícího Emila Mego 6:1, zkušeného Borise Nového 6:3 i dalšího hosta z českolipska Reného Ötwöse taktéž 6:3. Právě René s Borisem se utkali o druhé postupové místo a zápas to byl hodný této významnosti. Nový srdnatě vzdoroval, ale přesto prohrál 4:6. I Mego se zlepšoval zápas od zápasu, ale na skalp některého ze soupeřů to nestačilo. Tedy příště....
Také Éčko svedlo dohromady zkušené turnajnové borce. Martin Fröhlich tentokrát mírnil svůj bum-bum styl, přidal na přesnosti a šel jistě za postupem. Ale ten měl v pácu další špílmachr, Petr Witoš. Také Martina prohnal, ale přesto prohrál 4:6. A tak jeho souboj s Tomášem Wasserburgerem byl zápasem o zbylé postupové místo (Tomáš také s Martinem prohrál-6:3), když předtím oba porazili Roberta Pojera, který na svém druhém Turnaji znovu předváděl stále se zlepšující hru (s Fröhlichem 3:6). Witoš za svým cílem postupoval cílevědomě a trpělivě a při vedení 5:2 kráčel vstříc sladké turnajové Budoucnosti. Ale Wasserburger ze sebe setřepal (konečně!) obvyklou zápasovou nervozitu, rozvinul naplno své umění tenisové, Petra hru za hrou tlačil k nevynuceným chybám a v teibreaku zvítězil!
Právě v F-ku se představil náš zahraniční host Peter Nielsen. A hrál výborně! Hned v prvním zápse zaskočil nasazeného Petera Čigáše 6:3 a i když prohrál s dalším novicem turnajovým, ale ne tenisovým, Augustinem Zelenkou 2:6, po vítězné teibreakové (kapku vyhrocené a nadvakrát dohrávané) bitvě s Martinem Arendáčemj, postoupil právě s ním do dalších bojů. O třetí místo ve skupině pak sehráli pěkný zápas Čigáš se Zelenkou - 6:4.
I v Géčku mušketýrský nezmar Milan Moškon jako nasazený potvrdil své kvality a nenašel přemožitele ani v osobě Mirka Sandla, kterého vskutku udolal 6:4. Oba pak porazili jak Honzu Šterna, tak dalšího turnajového premianta, tenisového "fanatika" Mirka Fochta. Tomu nadšení pro hru nepokazil ani prohraný, ale vyrovnaný duel s razantnějším Šternem (3:6).
Skupina H přinesla nejvyrovnanější souboje! Jen první utkání mezi Danem Popelkou a debutujícím Danem Pisárem mělo jednoznačnější průběh (6:1). Poté se již vítězové zápasů pořádně zapotili. Miro Badlík porazil Honzu Svobodu 6:3. Honza pak podlehl již rozehranějšímu Pisárovi až v teibreiku, když už prohrával 1:4 a pak zase otočil na 6:5! Pisár chtěl svoji výbornou hru okořenit postupem, ale v dalším vyrovnaném souboji tentokrát podlehl - Badlík 6:4. A tak postupujícím byl právě Badlík, který výborným výkonem dokonce aspiroval na postup z první pozice. Ale Popelka prokázal větší herní vyzrálost a pozici no.1 si pohlídal (6:4).

Turnaj přinesl historicky nejvyrovnanější OSMIFINÁLOVÉ souboje. Kromě jedné výjimky. Častý medailista Miloš Stuchl si vybral slabší chvilku a nenašel žádnou zbraň na Martina Frömela. To další teibreakovou zápletku prožil Martin Petr, tentokrá s Josefem Witošem. A po excelentním výkonu! Prohrával již 1:5, aby pak vedl 6:5. Ale Josef prokázal enormní vůli, nesložil se a vyhrál ho 8:6!! Také další teibreik si užil Arendáč. Ale i on podlehl Wasserburgerovi (5:7), pro kterého se stával Turnaj osobním tenisovým Olympem. I Snoza se pro další postup musel pěkně nadřít v souboji se Staňkem - 7:5! Nielsen pokračoval v překvapivých výsledcích a vyřadil zkušeného Fröhlicha 6:4. Stejným skóre přehrál i lišák Moškon dravého Badlíka; výsledkem 6:3 postupoval Sandl přes Popelku a Žabka přes Ötwöse.
Ve ČTVRTFINÁLOVÝCH bojích stáli na prahu turnajového Výsledku jak Žabka, tak Wasserburger. Zápas plný zvratů dotáhl nakonec k vítěznému konci Žabka, když otočil z 4:5 na 7:5 a konečně výsledkově potvrdil svůj velký tenisový potenciál. Další infarktový zápas přichystal divákům opět J. Witoš. Se Sandlem již prohrával 0:4, aby dokázal vyrovnat na 4:4. Ale Mirek jeho vzestup z popela nepřipustil - 6:4. Frömela se pokusil trpělivostí opět dostat Moškon, ale tentokrát narazil - 3:6. Snoza opět svou kvalitní hrou dostoupal k jistým stupňům vítězů a Nielsena v jeho spanilé jízdě českými kurty zarazil 6:1.
SEMIFINÁLOVÉ výhry shodným skóre 6:2 přenesli pod samotný vrchol jak Sandla (výhra nad Snozou), tak Frömela (nad Žabkou).
FINÁLOVÝ souboj se zdál být jednoznačnou záležitostí pro Frömela, který Sandla, který jevil značné známky únavy z náročného programu (7. zápas dne!), vodil po kurtě jak slepého koně a za stavu 5:1 již spřádal myšlenky na triumfální příjezd na českolipské náměstí, kde se podělí o radost s davem fanoušků z dobití Prahy! Ale i on se měl setkat tváří v tvář náročnému tenisovému dni, i když z nečekané strany. Provozovatelé areálu nad sešeřelými kurty rozsvítili umělé osvětlení a bohužel pro Frömela se role vedeného koně, díky jeho oční citlivosti na takovou změnu, vyměnili. Zahodil zbytečně několik míčů, Sandl pookřál, prodloužil balóny, které naopak od Frömela přilétali o poznání kratší a vybojoval si teibteak!! V něm to byl však opět Frömel, který si vzal taktovku zpět do svých rukou místo slepecké hole a hned vedl 3:0. Ale to bylo od smutného, ale vpravdě Hrdiny,vše. MIREK SANDL získal 7 míčů za sebou(!!) a ZVÍTĚZIL v tomto nejnáročnjším Turnaji série!
Velké BLAHOPŘÁNÍ však tentokrát patří oběma borcům!

I ÚTĚCHA se nesla ve znamení neuvěřitelných soubojů, pro tento Turnaj tak přiznačných. Jarda Svoboda vyřadil Zaala 20:18, Nový Elišku 20:19, aby následně i on 19:20 podlehl P. Witošovi.
Svoboda pak opět nejtěsněji Pisára 15:14, aby podlehl v semifinále právě Witošovi 11:15. V dalším semifinále podlehl jeho bratr Honza Svoboda (20:15 s Menclem-ještě hráli nezkráceně, neb měli o zápas méně. Do 15 se dále hrálo z časových důvodů) Čigášovi (15:12 s Gayerem).
Ve finále opět triumfoval - 20:12 nad P. Witošem - Peter ČIGÁŠ, který shromažduje Trofejky již pravidelně a měl by své kulminující tenisové umění nasměřovat k dřívější vrcholové křivce!

DĚKUJI VŠEM ÚČASTNÍKŮM TURNAJE ZA JEJICH PŘÍTOMNOST NA TOMTO VYDAŘENÉM SETKÁNÍ A TĚŠÍM SE S VÁMI I VAŠIMI PŘÁTELI NA DALŠÍM MO-RomKukCupu. Roman Kukla

HARD:
1.Molek Jiří

2.Střílek Jiří
3.-4.
Urbanec Vláďa, Kubánek Miloš
5.Vlasák Jiří
6.Pitra Václav
7.-8.
Kopecký Karel, Štern Pavel

MEDIUM:
1.Sandl Mirek

2.Frömel Martin
3.-4.
Snoza Libor, Žabka Tono
5.-8.
Moškon Milan, Nielsen Peter, Wasserburger Tomáš, Witoš Josef
9.-16.
Arendáč Martin, Badlík Miro, Fröhlich Martin, Ötwös René,
Petr Martin, Popelka Dan, Staněk Robert, Stuchl Miloš
17.Čigáš Peter
18.Witoš Petr
19.-20.
Svoboda Jarda, Svoboda Jan
21.-24.
Gayer Jan, Mencl Pavel, Nový Boris, Pisár Dan
25.-32.
Štern Jan, Zaal Pavel, Zelenka Augustin, Focht Mirek,
Mego Emil, Orlík Tomáš, Pojer Robert, Řezníčková Eliška


Jiří Molek a Jiří Střílek

Společné foto

Martin Frömel a Mirek Sandl

Peter Čigáš a Petr Witoš

Libor Snoza

Tono Žabka







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031