Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










24.04.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 24.04.2010

Prvnímu letošnímu Turnaji - MalýOpen-RomKukCup - pod širým nebem přálo počasí a na kurtech sportovního areálu Hamr Braník se pod blankytnou oblohou sešlo 25 párů - 13 smíšených, 2 ženské (hrály mixy) a 10 mužských.

V MIXECH si ve skupině A obhájci prvenství, Vašek Tichý s Luckou Adamcovou, se svými soupeři hladce poradili a bez komplikací postoupili z prvního místa. I druhý postupující pár, Honza Marek s Klárou Bohuslavovou, si - vyjma Vaška s Luckou - také cestu nezkomplikovali.
Nejvyrovnanějším zápasem bylo střetnutí Luďka Vocílky s dcerou Klárou, s ženským párem Dáša Kopicová-Martina Talašová. Ženy bojovali urputně, ale přesto prohrály 4:6.
V Béčku bronzoví z minulého turnaje, Luboš Podlaha s Petrou Šťastnou, také nezaváhali, i když v zápase o první místo museli vynaložit značné úsilí ke zdolání manželského páru Řezníčkových - 6:3. Také Wasserburgerovi po vydařeném zápase přehráli Boba Kruliše s Míšou Matějkovou, ale tento bodík stačil jen na lepší pozici v zápasech Útěchy.
Céčko bylo vyrovnanější. Nasazení, bronzoví z minula, manželé Aleš a Martina Kočí v mači o první místo ve skupině podlehli sourozenecké dvojici Petr Čepek-Dana Jančíková 3:6. Petr s Danou byli povzbuzeni předešlou výhrou z pravé tenisové bitvy s partnerským párem Petr Witoš-Katka Klimešová 7:6(10:8)! Protože Petr s Katkou podlehli i Kočím (3:6), do horního pavouka tedy tentokrát nepostupovali. Druhý ženský pár soutěže - Michaela Kocourková s Ivetou Dolejšovou - sehrály se všemi smíšenými páry vyrovnané partie, ale ze všech odešly poraženy 3:6.
To jsou ale výborné výsledky!
Do 3-členné skupiny D byla nasazena vítězka z minulých turnajů, Iva Láchová, která si však přivedla nového spoluhráče, když Vláďa Zázvůrek se potýká s nepříjemnými zdravotními problémy. A Karel Ksandr potvrdil, že Iva ví, v jakých vodách zalovit. Bez ztráty kytičky skupinu vyhráli.
Druhé postupové místo vybojavali Honza Strnad s Míšou Talpovou, kteří přeskočili tradičně šikovný sourozenecký pár Staňkových, Roberta s Anetou, až o skóre (hrálo se dvoukolově a oba mladé páry se počastovali sety 6:2 a 2:6!).

Ve vyřazovacích bojích žádná dramata neprobíhala a vítězové si hladce se svými vyzývateli poradili: Tichý-Adamcová s Kočími (již třetí souboj těchto dvojic ve vyřazovacích zápasech!); Ksandr-Láchová s Řezníčkovými; Podlaha-Šťastná se Strnadem a Talpovou a Marek-Bohuslavová s Jančíkovou a Čepkem.
V SEMIFINÁLE nemilosrdný los svedl dohromady obhájce Tichého s Adamcovou proti Ksandrovi s Láchovou. Na výtečnou technickou hru Karla, doplněnou tradičně málo chybující rukou Ivy, tentokrát Vašek s Luckou protizbraň nenašli a odešli poraženi 3:6.
Podlaha se Šťastnou, kteří se výborně doplňují a jsou velmi těžko něčím "napadnutelní", přehráli Marka s Bohuslavovou 6:2.
Ve FINÁLE Luboš Podlaha s Petrou Šťastnou statečně vzdorovali svým soupeřům, ale ti byli nad jejich síly a po výsledku 6:3 se Karel KSANDR s Ivou LÁCHOVOU stali VÍTĚZI mixového Turnaje!

V ÚTĚŠE, hrané megateibreakem do 20-ti, byli k vidění vydařené souboje.
Svou výbornou hru potvrdily i výsledkově Kocourková s Dolejšovou, které dokráčely až do finále, když vyřadily Vocílkovi 20:19! a v semifinále Kruliše s Matějkovou 20:18!!(ti přehráli Staňkovi).
Finálovým soupeřem jim byl Witoš s Klimešovou, kteří po tuhém boji vyhráli nad Kopicovou s Talašovou 20:16 a v semi Tomáše a Hanku Wasserburgerovi 20:10. Finále už ale bylo hladkou záležitostí dvojice s mužkým elementem.


Ve ČTYŘHŘE MUŽŮ se dvojice rozřadily do dvou skupin 3-členných, kde hrály dvoukolově a jedné 4-členné.
Ve sk. I. si obhájci z minulého klání - Milan Moškon s Filipem Zimčíkem
- bez problémů poradili se soupeři, když je výrazně nepostrašili ani druzí postupující, Standa Jägerman s Jirkou Vodičkou, kteří skupinou také jinak hladce prošli. To souboj dalších dvojic již byl tenisovou bitvou! Tono Žabka s Josefem Witošem přetlačili Honzu Svobodu s Borisem Novým 6:4.
Ve II. tropili paseku mimopražští nájezdníci, Jirka Střílek s Josefem Svobodou. O druhé postupové místo tak bojovali ve dvou zápasech minule stříbrní Jarek Kolář s Petrem Říhou proti Rudovi Brychtovi s Ríšou Bakosem. Ale až v druhém zápase B+B zabrali, vyhráli 6:3, ale na postup to skórem nestačilo.
I III.skupina byla soubojem bronzových Libora Snozy s Jirkou Císařovským vs. Jirka Pavliš s Milanem Studeným také právě "jen" o druhé postupové místo, když tentokrát nájezdníci byli až z daleké Rusi! A mladí Nikita Taravan s Jevgenijem Nazarovem hráli pěkného kozáčka a pasovali se na horké favority turnaje. Jako druzí je pak doprovodili Snoza s Císařovským, kteří přehráli soupeře 6:2 a 6:3.

A právě ruské molodce už ve čtvrfinalových zápasech pěkně prohnali, ve svém nejlepším zápase Turnaje, Kolář s Říhou. Rvali se jak o život, drželi krok až do závěru, ale poté - se ctí! - opustili bojiště 4:6. I souboj Snozi a Císařovského proti Jägermanovi s Vodičkou byl zápasem vyrovnaným, ale S+C si vývoj pohlídali - 6:3.
V SEMIFINÁLE již tak vyrovnaná nebyla. Obhájci Zimčík s Moškonem podlehli poměrně hladce Taravanovi s Nazarovem 2:6 a i když Snoza s Císařovským opět houževnatě vzdorovali střelcům Střílkovi se Svobodou, odešli také poraženi - 3:6.

FINÁLE bylo soubojem dvou nejlepších párů Turnaje. A i když se dala očekávat bitva zkušených plejerů s dravým mládím, průběh takovým nebyl. Na tréninkem vycepované mladíky už Střílek se Svobodou zbraň žádnou nenašli a poměrem 6:2 se VÍTĚZI Turnaje stali mladí ruští borci Jevgenij NAZAROV s Nikitou TARAVANEM.

ÚTĚCHA svedla 4 dvojice rovnou do Semifinále a byly to bitvy vpravdě heroické. V obou urvali vítězové výhru nejtěsnějším rodílem: Witoš-Žabka vs. Studený-Pavliš i Bakos-Brichta vs. Svoboda Nový shodně 20:18! FINÁLE již "tradičně" poté opanovali Ruda BRICHTA s Ríšou BAKOSEM - 20:10.

Děkuji Všem za vydařený Tunaj, blahopřeji Vítězům a těším se s Vámi naviděnou na dalších Turnajích.

Pořadí MIX:

1. Karel Ksandr - Iva Láchová

2. Luboš Podlaha - Petra Šťastná
3.-4.
Jan Marek - Klára Bohuslavová, Václav Tichý - Lucka Adamcová
5.-8.
Petr Čepek - Dana Jančíková, Aleš a Martina Kočí,
Vláďa a Eliška Řezníčkovi, Jan Strnad - Míša Talpová
9. Petr Witoš - Katka Klimešová
10. Míša Kocourková - Iveta Dolejšová
11.-12.
Bob Kruliš - Míša Matějková, Tomáš a Hana Wasserburger
13.-15.
Dáša Kopicová - Martina Talašová, Robert a Aneta Staňkovi,
Luděk a Klára Vocílkovi

Čtyřhra muži MEDIUM:

1. Jevgenij Nazarov - Nikita Taravan

2. Jirka Střílek - Josef Svoboda
3.-4.
Milan Moškon - Filip Zimčík, Libor Snoza - Jiří Císařovský
5.-6.
Standa Jägerman - Jirka Vodička, Petr Říha - Jarek Kolář
7. Ruda Brychta - Ríša Bakos
8. Tono Žabka - Josef Witoš
9.-10.
Jirka Pavliš - Milan Studený, Jan Svoboda - Boris Nový


Karel Ksandr a Iva Láchová, Petra Šťastná a Luboš Podlaha

Klára Bohuslavová a Jan Marek

Jevgenij Nazarov a Nikita Taravan, Josef Svoboda a Jirka Střílek

Milan Moškon a Filip Zimčík

Jiří Císařovský a Libor Snoza







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031