Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










27.03.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 27.03.2010

Na poslední halový Turnaj MalýOpen-RomKukCup-čtyřhra Muži a Mixy, si přišlo zahrát 18 párů, z toho 11 ozdobených Ženskou přítomností.

V mužských deblech se poskládaly do čtyř a tříčlenné - v té si dvojice zahrály dvoukolově.
Ve skupině A byli nasazeni stříbrní z posledního RKC, Jarek Kolář a Petr Říha. A svoji úlohu plnili na jedničku. Žádný ze soupeřů je nijak vážně neohrozil, jen Filip Zimčík s Milanem Moškonem jim vzali 2 gamy! Ani Filip s Milanem další body neztratili a bezpečně postoupili do semifinále. Z dalších dvou dvojic byli úspěšnější Jirka Pavliš s Milanem Studeným, kteří si poradili s premiérově složenou a tedy se sehrávající dvojicí Dan Bareš+Petr Bodnár 6:3.
Skupina B přinesla výsledkově vyrovnanější souboje. Především první zápas byl dramatický, se šťastným koncem pro Libora Snozu s Jirkou Císařovským, kteří po velké bitvě porazili (také premianty) Josefa Witoše s Bobem Kruliše 7:6! Po překonání této překážky Libor s Jirkou zbytkem skupiny prošli již bez ztráty kytičky, když je v druhém kole, a tedy v odvetě, znovu nepozlobili ani Josef s Bobem. Ti také postoupili do semifinále, i když se jim cestu v druhém kole snažili znepříjemnit - po delší pauze se vrátivší do turnajových kolotočů - Ruda Brichta s Richardem Bakosem - 7:5.

SEMIFINÁLE bylo pěkným a vyrovnaným kláním se shodným výsledkem pro vítěze (6:4). Kolář-Říha dotáhli zápas, i když Witoš s Krulišem za stavu 2:5 zvedli hlavu a Zimčík s Moškonem také nezaváhali proti Snozovi s Císařovským.

V zápase o 3.MÍSTO si Snoza s Císařovským svým sehraným výkonem poradili s překvapením turnaje, Witošem s Krulišem 6:2.
Ve FINÁLE se očekával vyrovnaný souboj zkušeného Mušketýra Moškona, podporovaného neomylným antukářem Zimčíkem a klidné, sehrané dvojice Koláře s Říhou, kteří ale měli, díky výhře ve skupině, přeci jen vyšší sázkový kurs. Ale Jarka s Petrem finále zastihlo v dolní křivce jejich turnajové výkonnosti a soupeřům hladce podlehli! Filip ZIMČÍK s Milanem MOŠKONEM se tak stali VÍTĚZI Turnaje!

V soutěži ÚTĚCHY si tři páry zahráli systém každý s každým. Nejdříve Bareš+Bodnár podlehli stále se lepšícímu páru Brychta+Bakos 1:6, aby poté v zápase s Pavlišem a Studeným přeci jen nabrali oprávněné sebevědomí do případných dalších Turnajů. Sice nezvítězili, ale byl to jejich nejlepší výkon na Tutrnaji (4:6).
Poslední zápas se tak stal Finálem, ve kterém Jirka s Milanem na Rudu BRICHTU s Richardem BAKOSEM recept nenašli a Ti zvítězili 6:3.


V Turnaji Mixů se páry rozdělili do 3 skupin, když v 3-členné také hráli dvoukolově.

Ve skupině A roli favoritů potvrdili Václav Tichý s Luckou Adamcovou, kteří všechny zbylé dvojice přehráli. Nejvíce jim vzdorovala sourozenecká dvojice Staňkových-Robert s Anetou, jejichž výkonnost turnaj od turnaje stoupá a finalisty turnaje minulého pustili z dvorce až po stavu 4:6.
I v dalším zápase, který mohl být postupový, jim k výhře chybělo málo – s Lubošem Podlahou a Petrou Šťastnou prohráli 5:7. Protože Luboš s Petrou nepřehráli jen Václava s Luckou, byli druhými postupujícími ze skupiny. Nové tváře na turnaji, sympatický manželský pár Dana a Karel Jančíkovi, na své protihráče recept nenašli a doprovodili Staňkovi do bojů Útěchy.

Také skupina B potvrdila favority v nasazeném rodinném páru Suchých (otec Vojta s dcerou, singlovou vítězkou Anitou), kterým soupeři body nesebrali. A tak o druhé postupové dvojici rozhodl výborný zápas mezi partnerskou dvojicí Petr Witoš s Katkou Kliešovou a ostříleným singlistou Milošem Stuchlem, který prvně spojil síly se ženskou polovičkou a to v osobě pohodové Katky Šmídové. Až teibreak, v kterém měli obě dvojice 3 mečboly, přiklonil výhru v poměru 9:7 na stranu Petra s Katkou. Lepší pozici do klání Útěchy si Stuchl se Šmídovou vybojovali v zápase proti manželské dvojici Pikartových-Honzovi a Heleně (6:2), ostříleným to singlistům, pro které to ale byl první mixový turnaj.
¨
Skupina C přinesla nejvyrovnanější souboje, umocněné ještě dvoukolovým systémem, kde byl prostor na poučení se z předešlých chyb či zvýšení sehrannosti. Manželé Tomáš a Hanka Wasserburgerovi opět o výkonnostní stupínek postoupili a byli zbylým dvojicím zdatnými soupeři, i když na postup to nestačilo. Především v odvetě s manželi Kočí se vypjali k výborné hře a odešli poraženi až po velkém a vyrovnaném boji 5:7. Martina a Aleš Kočí sehráli v utkáních o postup z prvního místa vždy vyrovnanou partii s Tomášem Telkem a Eliškou Řezníčkovou (4:6 a 3:6), ale na tento výborný pár tento Turnaj nestačili.

Ve dvou čtvrfinálových zápasech poměřili síly nejdříve Kočí s Witošem a Klimešovou. A i když W+K odešli ze souboje poraženi (4:6), byli s výkonem spokojeni - prohrát W+s již zkušenou mixovou dvojicí Kočí+Kočí po vyrovnaném výkonu a především předvedené hře není neúspěchem!
Hlavně čerstvá maminka Katka, tradičně dobře hrajícího Petra výborně doplňovala.
V druhém zápase pak Podlaha se Šťastnou zaskočili favorizovanou dvojici Telk s Řezníčkovou, ač se zdálo, že důrazná hra Tomáše, kterému zdatně sekundovala nechybující Eliška, bude nepřekonatelnou překážkou. Ale trpělivá hra Luboše s Petrou nakonec, spolu s podporou diváckou (jejíž forma výrazně pocuchala nervy duaT+Ř) přenesla mladou dvojici do semifinále - 6:4.

V SEMIFINÁLE manželé Kočí skvěle zápas rozehráli - výborně servírující Aleš, kterého několika vynikajícími míči doplnila Martina a hned získali vedení 2:0 a i dále tlačili na pilu. Tichý s Adamcovou se sice rychle otřepali a ztrátu již nenechali narůst, přesto Kočí do stavu 4:3 měli hru pod kontrolou. Pak se však klid a důraz vrátili na rakety jejich soupeřů - tentokrát především Vašek Lucku podržel - a zápas dovedli do zdárného konce - Tichý s Adamcovou 6:4.
Také druhý mač ukázal výbornou hru, jak ze strany Suchých, kteří se výborně doplňovali: tvrdá, ale občas zbytečně chybující Anita a zkušenost a trpělivost Vojty, tak v podání Podlahy se Šťastnou - ti vytvářeli homogenní tenisový koktejl antukové chuti - žádná divočina, ale pěkné, liftované míče, jen vyjímečně směřující z kurtu. Také díky tomu vedli 3:1 a zdálo se, že směřují k výhře. Ale Vojtovi se Anitu, jako správnému otci, podařilo usměrnit k požadovanému výkonu, zápas vyrovnali a vykročili již sebejistě k finálové účasti - 6:4.

Ve FINÁLE však již dominovali Tichý s Adamcovou, kteří po nervózním překonání nejtěžší turnajové překážky našli herní pohodu a nenechali Suchých v žádném směru dostat se do zápasu.
Po poměrně jednoznačných 6:1 Václav TICHÝ s Luckou ADAMCOVOU podruhé TRIUMFOVALI v Turnaji!

ÚTĚCHOU se do finále propracoval Stuchl se Šmídovou (vyřadili Jančíkovi) a Staňkovi (přes Pikartovi a po boji s Wasserburgerovými-ti o třetí místo porazili Jančikovi). A duo S+Š potvrdilo stále lepší sehrannost a S+S porazili 6:3.

Skvělá Atmosféra vládla celému tenisovému dni a Všem za ni děkuji. Těším se naviděnou příště. Roman Kukla


Konečné pořadí turnaje:

Čtyřhra Mixy:

1. Tichý Václav - Adamcová Lucie

2. Suchý Vojta - Suchá Anita
3. Podlaha Luboš - Šťastná Petra
4. Kočí Aleš - Kočí Martina
5. Telk Tomáš - Řezníčková Eliška
6. Witoš Petr - Klimešová Katka
7. Stuchl Miloš - Šmídová Katka
8. Staněk Robert - Staňková Aneta
9.-11.
Jančík Karel - Jančíková Dana
Pikart Jan - Pikartová Helena
Wasserburger Tomáš - Wasserburger Hanka

Čtyřhra Muži:

1. Zimčík Filip - Moškon Milan

2. Kolář Jarek - Říha Petr
3. Snoza Libor - Císařovský Jiří
4. Witoš Josef - Kruliš Bob
5. Brichta Ruda - Bakos Richard
6. Pavliš Jiří - Studený Milan
7. Bareš Dan - Bodnár Petr


Petr Říha a Jarek Kolář, Filip Zimčík a Milan Moškon

Lucie Adamcová a Václav Tichý, Vojta Suchý a Anita Suchá

Bob Kluliš a Josef Witoš, Libor Snoza a Jiří Císařovský

Martina a Aleš Kočí, Petra Šťastná a Luboš Podlaha

Jiří Pavliš a Milan Studený

Robert a Aneta Staňkovi, Katka Šmídová a Miloš Stuchl







Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031