Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










20.03.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 20.03.2010

Na MalýOpen-RomKukCup-Turnaj Žen, který byl posledním halovým (další se již uskuteční, věřím, pod blankytnou oblohou 22.5.), přišlo poměřit tenisové dovednosti 8 žen. Systém byl nastaven tak, že každou čekalo 5 zápasů a to díky počtu účastnic, v slušném tempu. Tedy Turnájek komorní, leč vpravdě náročný!

Zajímavé na zápasech v základních skupinách bylo, že ač se jen dva dostaly do vyrovnanějšího stavu 6:4 a všechny ostatní byly podle skóre dost jednoznačné pro vítězky, samotný průběh byl velmi vyrovnaný, o čemž svědčí "časová
statistika": průměr na set-zápas byl 40 minut!

Ve skupině A se střetli Martina Kočí, Lenka Bulíčková, Anežka Kyslíková a Vendula Dostálová. Suverénkou skupiny se stala Lenka Bulíčková, které žádná ze soupeřek cestu k výhře ve skupině nezkomplikovala. Jeden ze zmíněných vyrovnaných zápasů sehrály Dostálová s Kyslíkovou - 6:4. Kočí si poradila právě s Dostálovou 6:2, aby stejným poměrem podlehla Bulíčkové. Ve svém zápase pravdy, tedy o postup, pak Kočí přehrála Kyslíkovou 6:1.

Skupina B také měla nakonec svou jasnou vítězku, i když jí nebyla překvapivě nasazená a minulá finalistka Turnaje, Anita Suchá, ale premiérově se účastnící, vyborná Veronika Bubáková. Ta Anitu výsledkově hladce porazila (6:2) a cesta k postupu do semifinále z prvního místa byla jasná.
Protože ani Suchá již nezaváhala, o obsazení míst v systému 2/2 bylo ze skupiny jasno. O premiérový bod z tohoto Turnaje bojovalo sympatické mládí v hráčce Anetě Kubánkové, s pravidelnou účastnicí, Helou Pikartovou. A byl to právě druhý vyrovnaný zápas ze vzpomínaných
- Anetě se Helenu podařilo po velké bitvě udolat - 6:4.

SEMIFINÁLE proti sobě postavilo Lenku Bulíčkovou a Anitu Suchou a Veroniku Bubákovou vs. Martinu Kočí.
Stále se zlepšující Martina sehrála povedený zápas a i když recept na komplexní hru Veroniky nenašla, byla s výkonem spokojená. Druhý zápas měl také výbornou úroveň, ještě umočněnou vyrovnaností jeho průběhu. Lenka s Anitou bojovaly o každý fiftýn a ani jedna rozhodující náskok nezískaly.
Za stavu 5:5 však Suchá přeci jen
důraznější hrou získala rozhodující body a Lenku ve vynikající bitvě přehrála (7:5).

Velké FINÁLE bylo odvetou za výsledkově jednoznačný zápas ze skupiny. Na Anitě Suché ale prohra nezanechala žádné herní šrámy a do Veroniky Bubákové, s její výbornou celodvorcovou hrou, se důrazně pustila a rychle získala vedení 3:0. Ale ani Veronika nesložila zbraně, naposledy sáhla do rezorvoáru zbylých sil (její i tak výborný celoturna- jový výkon byl ovlivněn zdravotními problémy) a dokázala srovnat na 3:3! Důležitý Tildenův gem pak byl jazýčkem na vahách vývoje zápasu. Ten vyhrála ANITA SUCHÁ, celý průběh dostala pod kontrolu a celý zápas vyhrála 6:3 a stala se VÍTĚZKOU tohoto prestižního Turnaje!

Zápas o 3.místo měl papírovou favoritku v Lence Bulíčkové. Ale Martina Kočí potvrdila kulminující formu na svém premiérovém singlovém Turnaji (ale jinak je součástí obávané mixové dvojice Kočí-Kočí) a s minimem chyb a díky výborné fyzické kondici nedovolila Lence žádný zvrat v utkání a bezpečně jej dovedla k hladké výhře (6:1) a získala tak cennou Trofejku!

V utkáních ÚTĚCHY, v semifinále, dokázala Vendula Dostálová v zápase s Helenou Pikartovou, otočit nepříznivý stav 2:5 a zvítězit! Druhé semi bylo vpravdě soubojem vícegeneračním - Aneta Kubánková přehrála Anežku Kyslíkovou, která ale bojovala o každý míč se záviděnihodnou zarputilostí a neprodala svoji kůži zadarmo (3:6).
Hned následující zápas byl soubojem maminky (Anežky) proti dceři (Heleně) a přeci jen se tam rychlý sled zápasů na výkonu Anežky musel podepsat. Ale i tak vzdorovala statečně, leč Hela Pikartová zvítězila 6:2.

Finále opět přineslo finiš v nepříznivých podmínkách - tentokrát Aneta Kubánková doháněla manko 1:5, ale na víc než 4 hry to nestačilo a Vendula Dostálová získala cenu pro vítězku Útěchy.


Děkuji Všem hráčkám za účast, pohodový průběh Turnaje a těším se naviděnou v květnu. Roman Kukla


Výsledky Turnaje ŽEN:

1.Suchá Anita

2.Bubáková Veronika
3.Kočí Martina
4.Bulíčková Lenka
5.Dostálová Vendula
6.Kubánková Aneta
7.Pikartová Helena
8.Kyslíková Anežka


Martina Kočí, Anita Suchá, Veronika Bubáková

Martina Kočí, Anita Suchá, Veronika Bubáková

Lenka Bulíčková a Martina Kočí

Vendula Dostálová a Aneta Kubánková







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031