Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










Mistrovství Prahy - 27.02.2010, čtyřhra muži
Roman Kukla, 27.02.2010

Na Mistrovství Prahy - čtyřhra Muži, se nakonec prezentovalo 13 dvojic, když z ideálního počtu 16, se v předvečer 3 omluvily.

Dvojice byly rozřazeny do 2 čtyřčlenných (postup 2) a jedné pětičlenné (postup 3) skupin.

V 5-ti členné skupině A se herním projevem pasovali na favority Jirka Střílek s Jirkou Molkem, kteří také všechny soupeře přehráli. Ovšem s Vencou Pitrou a Tonem Žabkou se z jasných 5:2 stala teibrejková bitva! Venda s Tonem již v prvním zápase podlehli Josephovi Liu s Jardou Drymlem a tak bojovali o třetí postupové místo s bratry Petrem a Josefem Witošovými. Souboj to byl parádní, ale pevnější herní nervy udrželi Witošovi - 6:4.
Jasnými druhými postupujícími byl Liu s Drymlem, kteří odešli poražení jen od Molka se Střílkem (3:6). Pátá dvojice, Jihočeši Martin Fröhlich s Jardou Svobodou, zůstali bez skalpů soupeřů, i když s Witošovými odehráli dobrý zápas a mohli jim uzavřít cestu výše (3:6).

Ve skupině B potvrdili papírové předpoklady další mimopražští hosté, Jirka Pytela s Vláďou Kašperem; všechny soupeře hladce přehráli a bylo jasné, že cíl jejich cesty, kvalifikovat se, minimálně jako finalisté turnaje, do Teplic, jim asi těžko někdo zkomplikuje. O druhé postupové místo svedli souboj Aleš Kudlík s Richardem Skřivánkem proti Tomáši Katzovi s Martinem Macháčkem. V poměrně vyrovnaném souboji zafinišovali Aleš s Richardem - 6:3.
Tomáš s Martinem porazili stejným poměrem další dvojku - Iva Šedivého s Petrem Slabou - a získali tak alespoň lepší pozici do zápasů Útěchy, neboť Ivo s Petrem nenašli recept na žádného ze soupeřů.

Také v Céčku Vláďa Urbanec s Michalem Plesnivým dostáli nejvyššímu kurzu ve skupině a brali plný počet bodů. Přidat plyn však museli jak v zápase s Jardou Běláčkem a Vendou Tichým, tak s Milanem Moškonem s Filipem Zimčíkem - oba zápasy 6:3. Právě Jarda a Venda vs. Milan s Filipem odehráli nejnapínavější postupovou bitvu celého turnajového dne! Moškon se Zimčíkem vedli již 3:0, aby poté v teibrejku dokázali zase oni dotáhnout stav 2:6!! Ale více se již kyvadlo Štěstěny na opačnou stranu nevydalo a Tichý s Běláčkem získali teibreak 8:6. Nově sestavená dvojice nadějných deblistů, Honza Svoboda a Dan Bareš, na svém prvním turnaji sbírala zkušenosti a bodík si nepřivlastnila, i když gamy svých soupeřů v slušném počtu ano.

Ve vyřazovácíh bojích odehrály dvojice 3 čtvrfinálové zápasy, když Molek se Střílkem, vítězové 5-ti členné skupiny, byli nasazeni rovnou do semifinále. Hladce přez své soupeře přešli jak Pytela s Kašperem (vyřadili Witošovi), tak Liu s Drymlem, když Tichému s Běláčkem, po vysilájícím boji ve skupině, již trochu chyběli síly. Ovšem zápas Kudlíka a Skřivana proti Urbancovi s Plesnivým, to už dramatická podívaná byla. Jistější údery v důležitých chvílích, kdy Kudlík se Skřivanem dotahovali na 5:5, však misku vah převážili na stranu Vláďi s Michalem (6:4).

V semifinále Pytela s Kašperem museli konečně vypotit nějakou tu kapku, když jejich razantní hře výborně vzdorovali Liu s Drymlem. Ale trpělivá hra na trvalý, důrazný tlak nestačila a Jirka s Vláďou postoupili do finále po výhře 6:3.
Stejným poměrem skončil i druhý souboj, který divákům nabídl také konfrontaci tvrší hry singlistů Střílka s Molkem, proti sehrannosti páru Plesnivý-Urbanec. Ale Michal s Vláďou v rozhodujících gamech setu navršili dost nevynucených chyb a odešli z kurtu poraženi.

V semifinále ÚTĚCHY se popasovali nasazení Bareš-Svoboda s Katzem-Macháčkem, kteří překvapivě vyřadili Pitru se Žabkou. A byl to souboj vskutku na ostří nože, se štˇastnějším závěrem pro K+M - 20:19! Aby nezůstali drámou pozadu, postoupil do druhého semi Moškon se Zimčíkem poměrem 20:18 nad Šedivým se Slabou! Zde si již celkem bez problémů poradili s Fröhlichem a Svobodou (20:10).

Finále Útěchy pak již takovou zápletku nepřineslo a Milan MOŠKON s Filipem ZIMČÍKEM zvítězili 6:3.

Velké FINÁLE slibovalo ostrou přestřelku hráčů, nemilosrdně tlukoucích míče, až z nich chlupy létají! První gamy také tento předpoklad potvrdili. Pak však Jirkové Molek a Střílek přestali držet soupeře na uzdě svým důrazem a tuto "vůli", díky svým tenisovým přednostem, JIRKA PYTELA s VLÁĎOU KAŠPEREM, dokonale využili: rozjeli se jak parní stroj,soupeře převálcovali 6:1 a stali se MISTRY PRAHY.


Děkuji všem hráčům za účast a těším se naviděnou na příštích Turnajích. Roman Kukla


Konečné pořadí Turnaje:

1. Pytela Jirka - Kašper Vláďa

2. Střílek Jiří - Molek Jiří
3.-4.
Dryml Jarda - Liu Joseph, Urbanec Vláďa - Plesnivý Michal
5.-7.
Běláček Jarda - Tichý Václav, Kudlík Aleš - Skřivánek Richard,
Witoš Petr a Josef
8. Moškon Milan - Zimčík Filip
9. Katz Tomáš - Macháček Martin
10.-13.
Žabka Tono - Pitra Václav, Svoboda Jan - Bareš Dan,
Svoboda Jarda - Fröhlich Martin, Šedivý Ivo - Slaba Petr


Jirka Pytela a Vláďa Kašper

Jiří Střílek a Jiří Molek

Liu Joseph a Jarda Dryml

Vláďa Urbanec a Michal Plesnivý







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
20.07. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031