Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










30.01.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 30.01.2010

Celá řada odevzdaných neschopenek v poslední dny opět snížila docházku na Čtyřhrový turnaj MalyOpenPraha - RomKukCup, ale o to intenzivnější tempo turnaj mohl nabrat.
Ve čtyřhře Můžů se sešlo 6 párů, v Mixech 6+1 (v posledních minutách se dostavil místo párů smíšeného pár mužský, který již nebylo možno z organizačních důvodů zařadit do soutěže mužů; a protože hráči velmi stáli o to si zahrát, byl do hry mixů zařazen, ale s počátečním handicapem v podobě jednoho fiftýnu).

V MUŽÍCH, ve skupině A, v prvním zápase porazila nasazená dvojice Miloš Stuchl+Josef Mára premiérové účastníky Turnaje, Jarka Koláře a Petra Říhu 6:2, kteří prohráli stejným skóre i druhý zápas s Alešem Kočím a Tomášem Faltejs- kem. O výhru ve skupině a lepší startovní pozici v dalším kole se tak poprali Miloš+Josef s Alešem+Tomášem.
A svým suverénním výkonem Kočí s Faltejskem ukázali, také při své první účasti, kde hledat Favority Turnaje (6:1)!

I skupina B ukázala svým vývojem další dominantní dvojici: bratry Petra a Josefa Witošovi, kterým sice neprodala kůži lacino dvojice Venda Pitra s Danem Barešem (6:3), ale po hladké výhře nad Štěpánem Minaříkem a Michalem Cejnarem, v pohodě postoupili z prvního místa. Zkušenosti sbírající mladá dvojka Štěpán s Michalem podali v druhém klání výrazně lepší výkon, přesto to na Václava s Danem nestačilo.

Druhé kolo Turnaje bylo koncipováno jako rozřazovací zápasy: "3" skupin se postavily "1" a "2" proti sobě; vítězové pokračovali do finálové skupiny a poražení do útěchové, kde je čekali opět zápasy každý s každým. Favorizování Kočí s Faltejskem vyřadili stále se lepšící a již více "kousající" Minaříka s Cejnarem (6:1), Stuchl s Márou museli řádně zabojovat při vyřazení Pitry s Barešem (6:3). Také třetí zápas měl potvrdit suverenitu Witošových coby vítězů skupiny, ale Kolář s Říhou předvedli výbornou, kompaktní hru bez nervozity se skupiny a bratry, kteří si vybrali vskutku slabší chvilku a skoro nic se jim nedařilo, celkem bez problémů "vyřadili" 6:2!

Pozorný čtenář si jistě všiml, že tenisový Osud, když vedl ruku notáře při večerním losování, si neváhal šelmovsky zařádit (samozřejmě s přispěním herních dovednosti jednotlivých dvojic): složení skupin zůstalo naprasto identické!! Skupina A se stala skupinou Finalovou a B útěchovou!

Je potěšující, že hra párů, cestou turnajem, získávala na kvalitě a výsledky již byly petřejší! V Útěše již dobře hrající Minařík s Cejnarem řádně prověřili Witošovi a i když prohráli 5:7 a s Pitrou s Barešem 3:6, jejich výkon je jasným příslibem jejich začínající deblové kariéry! Také Venda PITRA s Danem BAREŠEM výrazně zlepšili svoji premiérovou deblovou souhru a po další dramatické bitvě a výhře nad Witošovými (6:4) se stali Vítězi ÚTĚCHY.

Finálová skupina potvrdila vzůstající herní výkonnost Jarka Koláře s Petrem Říhou, kteří si výhrou nad Milošem Stuchlem a Josefem Márou (6:1) zajistili cenu pro stříbrný pár! Svoji výbornou, tvrdou hrou s minimem chyb, vytvářející stálý tlak na soupeře, který pak chybuje, či přímo "nestíhá", si ALEŠ KOČÍ s TOMÁŠEM FALTEJSKEM zajistili VÍTĚZSTVÍ v Turnaji!


V MIXECH se ve sk.I, která byla 3-členná, hrálo do 9. vítězné hry. Svoji dominantní roli v Turnajích potvrzoval pár Iva Láchová s Vláďou Zázvůrkem a skupinu bez zaváhání vyhráli, i když jim výbornou hrou vzdoroval sourozenecký pár Jarka Burdová a Libor Snoza (9:4) i Jitka Chvalovská s Igorem Cetlem (9:3). Ti s Jarkou a Liborem hladce prohráli a "posunuli" je tak do semifinále.

4-členná skupina II předvedla řadu dramatických zápasů. Finalisté minulého Turnaje, Lucka Adamcová s Vaškem Tichým prošli skupinou také bez ztráty kytičky, ale již ne tak suverénně! Tradiční účastníci turnaje, manželé Hanka a Tomáš Wasserburgerovi, hrající turnaj od turnaje lépe, měli v zápase s Luckou a Vaškem už na své straně vedení 5:3, ale soustředěný výkon favorizované dvojice překvapení nepřipustil - 5:7. Do dalších vyřazovacích bojů pak postoupil pár Zuzka Šafářová-Petr Klabík, kteří, po setřesení počáteční nervozity, předváděli kvalitní výkony a ve vyrovnaných zápasech vždy převážili misky vah zápasů ve svůj prospěch: s duem W. 6:3 i s Pavlem Gajdošem a Honzou Saidlem (6:4).

3-členná soutěž Útěchy svedla dohromady méně úspěšné páry, které sehráli zápasy každý s každým. V prvním manželé Wasserburgerovi přehráli Chvalovskou s Cetlem 6:1. "Ušetřené" síly si pak Jitka Ch. s Igorem C. přinesli do dalšího zápasu a ve svém nejlepším výkonu řádně "zatopili" Pavlovi s Honzou. Drama vedlo až do teibreiku, který vyhráli šťastnější Pavel s Honzou. Jejich zápas s Tomášem a Hankou byl tedy finálem Útěchy a chlapíkům se podařila odveta ze skupiny a po vyrovnaném boji zvítězili 6:4.

SEMIFINÁLE hlavní Soutěže svedlo dohromady Láchovou se Zázvůrkem, kteří se svojí úspěšnou cestou Turnajem pokoušeli o Mixový hattrick RomKukCupu v řadě (!) a Šafářovou s Klabíkem. Iva s Vláďou nedali Zuzce s Petrem šanci a vyhráli 6:1.
Snoza s Burdovou proti Tichému s Adamcovou kladli výrazný odpor, ale přes herní vyrovnanost také odešli poraženi 3:6.

Zápas o 3.místo předcházel Finále a divákům nabídl pěkný, vyrovnaný zápas, s vysokou "bojovou morálkou" na obou stranách kurtu. V těsném závěru prokázali jistější ruku Jarka Burdová s Liborem Snozou a po výhře 6:4 se mohli radovat z bronzového stupínku.

Velké FINÁLE tedy bylo reprízou finále z turnaje minulého a Adamcová s Tichým byli oprávněně nažhavení svým protihráčům prohru vrátit i s úroky! A také se jim to dařilo! Na Ivu s Vláďou vlétli jak velká voda - opět razantní Lucka na bekhendu, Václav jistý na síti a hned z toho bylo vedení 3:0 a pro sázející diváky, favorizující Láchovou se Zázvůrkem, zlostné mačkání tiketů ve zpocených dlaních! Ovšem pesimismus na straně jedné a euforie na druhé, byly předčasné! Iva s Vláďou, zocelení množstvím mixových bitev, nepropadají beznaději nijak lehko a nevyklízejí bitevní pole nikdy předčasně! Přidali na jistotě úderů, získali několik her v řadě a pravá tenisová Řež vypukla naplno! Ale Lucka Adamcová s Vednou Tichým se náporem soupeřů do kouta také snadno zahnat nedali! Při přelévání gamů na obě strany si přeci jen uchovali náskok a chtěli, za stavu 5:4 ve svůj prospěch, zápas ukončit. Přes několikeré shody se však k mečbolu nedostali, Vláďa Zázvůrek své podání uhájil a srovnal, s podporou Ivy Láchové, na 5:5! Toto herní vzepětí však, jak to tak ve vrcholovém světovém tenise někdy bývá, bylo labutí písní dua L+Z! LUCKA ADAMCOVÁ s VAŠKEM TICHÝM zapnuli na vyšší rychlost, získali dva následující gamy a v Turnaji ZVÍTĚZILI - v utkání, které bylo vpravdě vynikajícím vyvrcholemím sobotního Klání!

Rád zopakuji tradiční poděkování Účastníkům za výbornou turnajovou a lidskou Atmosféru a těším se s Vámi na brzkou shledanou. Roman Kukla

Pořadí Turnajů:

Čtyřhra muži MEDIUM:

1. Kočí Aleš - Faltejsek Tomáš

2. Kolář Jarda - Říha Petr
3. Stuchl Miloš - Mára Josef
4. Pitra Václav - Bareš Dan
5. Witoš Petr - Witoš Josef
6. Minařík Štěpán - Cejnar Michal

Čtyřhra Mix:

1. Tichý Václav - Adamcová Lucka

2. Zázvůrek Vláďa - Láchová Iva
3. Snoza Libor - Burdová Jarka
4. Klabík Petr - Šafářová Zuzka
5. Wasserburgerovi Tomáš - Hanka
6. Cetl Igor - Chvalovská Jitka


Tomáš Fejsek a Aleš Kočí

Miloš Stuchl a Josef Mára

Václav Tichý a Lucka Adamcová, Iva Láchová a Vláďa Zázvůrek

Petr Klabík a Zuzka Šafářová







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031