Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










16.01.2010 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 16.01.2010

První podnik turnajové série 2010, MalyOpenPraha - RomKukCup - dvouhra Muži, přivábil 30 triumfuchtivých hráčů do sportovního areálu Hamr Braník. Také tentokrát přilákal věhlas turnaje nové tváře a to i z východnějších koutků naší Vlasti - přijeli borci z Hradce Králové i Olomouce! Toť velká Čest, pro nás, Pragocentriky!

V Hardu se popasovali pouze 4 hráči, ale to umožnilo dvoukolové měření sil, tedy pro každého 6 setíků - tedy slušná Porce hry!
Výborné výkony předváděl Vlasta Černý, který v prvním kole bez větších problémů své soupeře bez ztráty kytičky přehrál. Další borci se však mezi sebou nelítostně "pomlátili". Pavel Štern zaskočil Jirku Valečka (6:4), Venda Pitra naoplátku zase Pavla (6:2), aby se poklonil Valečkovi (2:6)! Tedy po prvním kole, kromě suverénního Černého, vše otevřené.
Když si Černý v prvním zápase kola druhého opět poradil, i když ne již tak hladce, s Pitrou a začal ho trápit natažený sval, rozhodl se, jist si svým vítězstvím, z Turnaje odstoupit. Vzájemné "skalpování" ostatních hráčů z kola prvního se mu jevilo jako záruka dostatečného bodového náskoku. Ovšem, pro Vlastu, chyba lávky! Jirka Valečko opět potvrdil vynikající formu z posledních měsíců, Pavlovi Šternovi vrátil na gam přesně porážku kola prvního, ani Pitrou se nenechal zaskočit a díky skóre z kontumovaného zápasu s Černým se při své čtvrté turnajové účasti - Jirka VALEČKO stal VÍTĚZEM turnaje Hard!
Druhý tedy skončil Vlastimil Černý. Pavel Štern v utkání s Václavem Pitrou (6:3) srovnal zápasovou bilanci a získal tak místo třetí.

V Médiu tenisté v sedmi skupinách (všechny měli být po čtyřech, ale ranní "neschopenka" dvou hráčů vytvořila dvě skupiny po třech) na 6-ti kurtech zahájili tenisový Kvapík s entuziasmem tradičně jim vlastním!

Skupina A, s nasazenou "1" Milošem Stuchlem, začala velkým bojem právě Miloše s nováčkem z Moravy, Danem Telaříkem. A tomu se podařil, jak už to tak v nevyzpytatelných, "nerozehraných" prvních zápasech bývá, husarský kousek a Miloše 7:5 přetlačil a tím udělal rozhodující krok k vítězství ve skupině. Lehké to však ani dál neměl. I další novic, Karel Votruba, mu přenechal body jen velmi nerad (také 7:5). Právě Votruba byl příjemným překvapením skupiny, neboť přes delší herní pauzu nedával svou kůži zadarmo a i když podlehl Borisi Novému, mohl skupinu řádně zamýchat, když opět kladl tuhý odpor a zkomplikoval tak cestu Stuchla ze skupiny - 5:7! S Novým, který prohrál se Stuchlem 3:6, pokračovali v Útěše.
Také Béčko ukázalo sílu nové, hradecké, krve a Lukáš Jirout, bez sebemenšího zaváhání ve skupině, vyložil karty na stůl a rázem se svojí razantní hrou pasoval na Favorita Turnaje! Martin Fröhlich mu z ostatních soupeřů kladl v prvním zápase největší odpor, ale na víc než 3 hry to přesto nestačilo. Protože pak Martina hladce zdrtil Josef Witoš, právě Josef se stal druhým postupujícím do play-off. S Fröhlichem se do bojů Útěchy připravoval Peter Tinaj, tradičně snaživý a lepšící se hráč, který si však na zápasy horního pavouka ještě "musí" něco málo odehrát.
Tříčlenku C opanoval další nájezdník z Holomouca, Michal Grohman, kterému ani Milan Moškon, ani Michal Novák nekladli příliš velký odpor, i když zápas s Moškonem byl vyrovnanější, než ukazuje výsledek (9:5). Černý Petr zbyl na Michala, kterého Milan v postupovém zápase přehrál.
Také Déčko poznamenala absence jednoho maroda. Ale hráči se dokázali manka jednoho zápasu lehce zbavit, když si set do 9-ti věsměs pěkně "vychutnali"! Kromě prvního měření sil (Jarda Běláček vs. Pavel Olejár 9:3) už si ve zbývajících nic nedarovali. Běláček po velké bitvě podlehl Zdeňkovi Dítětovi 7:9 a tím mu přepustil výhodnější postupové místo, neboť Zdeněk zase dokázal přetlačit Olejára 9:7!
Zápasy skupiny E zastihly v turnajově životní formě Tona Žabku; hned v prvním zápase porazil Východočecha Pavla Šafránka 7:5. Pavel další 2 zápasy vyhrál 6-2 a čekal na případné Tonovo zaváhání, při boji o první místo skupiny. Málem se dočkal v zápase Tona se stále se lepšícím Peterem Čigášem, který lídra skupiny v posledním zápase řádně prověřil: Tono vs. Peter-7:6! To Dana Popelku, především při servisu, limitovala bolest zad. Ale statečně bojoval a v zápase o třetí místo ve skupině podlehl Čigášovi 4:6.
eFko zviditelnilo na první pohled nenápadného Filipa Zimčíka (původem z Uherského Hradiště, který ale v Praze svoji tenisovou kvalitu nechá, věřím, delší čas spočinout - alespoň Něco!!). Ten klidnou, liftovanou a bezchybnou hrou řádně zamotal hlavy početným Sázkařským supům, Turnaj tradičně obléhajícím! Všechny ve skupině hladce přehrál a nalil trochu optimismu do skomírajících nadějí, klokotajících v mé jihočesko -pragomilské tenisové krvi! Dvě vítězství vybojoval pak Petr Witoš, který také, až na Filipa, prošel skupinou bez většího zaváhání a postupoval. Oběma výše jmenovaným podlehl jak Mirek Fialka, tak Odnřej Vodák. Ti si ale dobře zahráli ve vzájemném, vyrovnaném zápase, který nakonec ve svůj prospěch získal Mirek poměrem 6:4.
Grupa G umožnila všem hráčům si užít vyrovnané zápasy. V tom prvním Čenda Hrdlička doslova udolal Vaška Kaubského 7:6; druhý, jak se ukázalo, svedl dohromady postupující ze skupiny a Karel Stejskal, v pěkném, razantním utkání porazil Martina Žvátoru 6:3. Hrdlička dál kladl tuhý odpor a nejdříve podlehl Stejskalovi 4:6, aby mu pak na poslední chvíli utekl z hrobařské lopaty Žváhora - z 1:4 a posléze mečbolu! (Žvátora 7:5!)

V play-off byli do čtvrtfinále předsazeni vítězové skupin A+B-Telařík s Jiroutem, kteří tak očekávali své další soky. V osmifinále Žvátora "přejel" Moškona, Zimčík J.Witoše a Stejskal Stuchla. Další duely tak jednoznačné nebyly a přinesly vyrovnané boje.
Dítě z 2:4 otočil zápas s P.Witošem na 6:4; Žabkovi kladl tuhý odpor Běláček, ale Tono stále potvrzoval výbornou formu-6:3; a největší bitvu pak vyhrál Grohman, který přehrál Šafránka 7:5!
Ve čtvrfinále se konečně dočkal konfrontace Telařík, kterého ale nabuzený Žvátora rychle z kurtu vyprovodil. Také Zimčík řádně zadřel dobře promazanou mašinu Tona Žabky, stejně jako Stejskal snadno poslal do sprch Grohmana. Jen Dítě dokázal vzít soupeři víc jak 2 hry, ale i tak v turnaji skončil: Jirout 6:3!
I v semifinále Lukáš Jirout nezaváhal a přehrál Karla Stejskala 6:2! To Filipa Zimčíka konečně řádně soupeř prohnal. Dokonce to vypadalo na hladkou výhru Martina Žvátory, který razantně do setu nastoupil. Ale bezchybná, trpělivá hra Filipa otupila agresi Martinovu a Zimčík zvítězil 6:4.

Velké FINÁLE bylo skutečnou ozdobou herně výborného Turnaje. Tvrdé tenisové vlny Lukáše Jirouta narážely do pevné, lifty zpevněné zdi Filipa Zimčíka, který byl o pár gamů stále napřed. Lukáš však dokázal snížit na 5:4, odvrátit v desáté hře několik Filipových mečbolů a mít výhody k získání gamu a vyrovnání skóre! (o vysoké hřáčské kvalitě obou Borců svědčí, že i v tomto gamu, v tak vyhrocené atmosféře, se při řešení několika sporných míčů bez problémů dohodli na jejich opakování!). Ale přes mininálně 5 shod se k dalšímu mečbolu Filip ZIMČÍK nejen propracoval, ale již ho i proměnil a tak ZVÍTĚZIL v Turnaji!

V ÚTĚŠE, v jedné větvi pavouka, Nový vyřadil Kaubského a prohrál s Cigášem, který přehrál Fialku (ten zase Tinaje) a očekával soupeře do semifinále; tím se stal Fröchlich, který vyhrál nad Olejárem (a ten nad Vodákem). V semifinále pokračoval ve výborné hře Čigáš, který favorita Fröhlicha "vyrovnaně" porazil a sledoval cestu matadora Čendy Hrdličky, který se - z vyrovnaných a vítězných zápasů, nejdříve s Votrubou a poté s Popelkou - také do finále probojoval. A tak se finále stalo vpravdě generačním soubojem, kde však Hrdlička statečně vzdoroval (3:6) vítězi Útěchy Peterovi ČIGÁŠOVI.

Děkuji všem hráčům za jejich účast, Vítězům jednolivých kategorií ještě jednou blahopřaji a těším se naviděnou příště. Roman Kukla

Konečné pořadí:

Hard:

1. Valečko Jiří
2. Černý Vlasta
3. Štern Pavel
4. Pitra Václav

Medium:

1.Zimčík Filip
2.Jirout Lukáš
3.-4.
Stejskal Karel, Žvátora Martin
5.-14.
Žabka Tono, Telařík Dan, Dítě Zdeněk, Grohman Michal,
Witoš Josef, Witoš Petr, Stuchl Miloš, Šafránek Pavel 2
Běláček Jarda, Moškon Milan
15. Čigáš Peter,
16. Hrdlička Čenda
17.-18.
Nový Boris, Fröhlich Martin
19.-26.
Fialka Mirek, Olejár Pavel, Kaubský Václav,Tinaj Peter,
Popelka Dan, Votruba Karel, Vodák Odřej, Novák Michal








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031