Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










12.12.2009 - tenisový turnaj MO - Praha
Roman Kukla, 12.12.2009

Poslední tenisové dostaveníčko v roce 2009 si dali příznivci ČTYŘHRY - mužské i smíšené - na Hamru Braník, v turnaji MO Praha - RomKukCup. V ryze mužské části poměřilo síly 11 párů, v mixech 13.

V obou kategoriích byli, v pátečně večerním losování za účasti státního notáře (na ranní prezentaci se mi stále nedaří žádného přemluvit!), dvojice rozřazeny vždy do 3 skupin, z kterých tradičním klíčem 2 páry zamířily do Finále a zbylé do Útěchy.

V MUŽSKÉM DEBLU se ve skupině A brzy "vygenerovali" jako jasní adepti nejen na postup, ale přímo na příčky nejvyšší, pardubičáci Josef Svoboda-Petr Škůrek, kteří skupninou hladce prolétli. O druhé postupové místo svedli emočně poněkud vyhrocený soubor Petr Novák-Martin Kroupa s několikanásbným výtězem Vláďou Dolejším a jeho premiérovým parťákem Martinem Štruplem, s vítězným koncem pro Petra s Martinem. Vláďu s Martinem doprovodili do zápasů Útěchy Martin Šimák a Honza Stanislav, dvojka toť mladých a nadějných borců.
Ve skupině B poměřily síly tři dvojice. Tadek Burski s Jardou Ryšavým museli o své vítězství ve skupině trvrdě bojovat jak s Milanem Moškonem a Evženem Trafinou, tak s bratry Witošovými-Petrem a Pepou. Oba zápasy však dokázali, sice těšně, ale přeci jen vyhrát.
Postupově je doprovodili bři Witošové, kteří hned v prvním zápase, který bývá vždy velmi ošidný, přehráli poměrně v pohodě, Moškona s Trafinou.
V grupě C se o postupu rozhodovalo mezi českolipskou dvojicí Martin Frömel-René Ötwös (vpravdě těžký klávesnicový oříšek!) a singlovým mágem Milošem Stuchlem s parťákem Josefem Márou. Prvně jmenovaní však nezaváhali ani v tomto zápase a z prvního místa si zajistili postup přímo do semifinále, stejně jako vítěz sk.A. O lepší pozici do zápasů Útěchy bojovali ve vyrovnaném mači Ruda Brychta s Richardem Bakosem a Tomáš Orlík s Romanem Dolečkem. Také tady prvně jmenovaní zvítězili 6-3, i když Tomáš s Romanem byli příjemným, výkonostně herním překvapením.

V prvním čtvrfinálovém souboji zahráli výborně Witošovi a -sázkaři mírně favorizovanou dvojici- Novák-Kroupa, v dramatickém klání vyřadili 6-4. To Stuchl s Márou již nezopakovali velmi dobré výkony ze skupiny a podlehli Burskému s Ryšavým 1-6. Ti v semifinále konečně řádně zaměstnávali Svobodu se Škůrkem, ale zranění Burského ukončilo tento vyrovnaný duel za stavu 2-2. VELKÁ ŠKODA, neboť ani bratři Witošovi nenašli zbraň na Frömela s Otwösem a tak PRAŽSKÉ FINÁLE režírovali "regionální" Uchvatitelé z Pardubic a České Lípy (halt dobré oddíly,no...!)
A když ani dopingová kontrola, nařízená hlavním rozhodčím (jihočeským
pragocentrikem) netradičně 3xběhem zápasu a další "náhodné" obstrukce s opakovaným zhasínáním kurtu během hry, nedokázaly borce vyhnat z kurtu ani prokázat nedovolené stimulanty, Velké Finále hladce proběhlo. Přes vysoce kvalitní hru ale Frömel s Ötwosem protizbraň na totální deblouvou smršť soupeřů nenašli a poměrně hladce - 2:6 - podlehli Josefu SVOBODOVI a Petrovi ŠKŮRKOVI - VÍTĚZŮM Turnaje.

V Útěše si alespoň trochu spravili chuť Moškon s Trafinou, kteří přes Orlíka s Dolečkem přešli do vítězného fínále s Brychtou a Bakosem, kteří vyřadili Šimáka a Stanislava a v semi Dolejšího se Štruplem.


Ve SMÍŠENÉ ČTYŘHŘE, ve skupině A, obhájci výhry, Vláďa Zázvůrek a Iva Láchová, museli o první postupové místo tvrdě zabojovat s novými účastníky, Vendou Tichým a Luckou Adamcovou. Kvalita hry i vyrovnané skóre 7-5 naznačilo, že se oba páry pravděpodobně, po cestě Pavoukem, ještě potkají. Na tradiční účastníky, manžele Mirka a Janu Lonkovi a Tomáše a Hanku Wasserburge- rovi, díky přetěžké skupině, zbýval "jen" zápas o lepší pozici v Útěše. Tu tentokrát lépe zvládli Wasserburgerovi a vrátili porážku Lonkovým z minulého turnaje.
Ve skupině B se sešli 3 manželské páry-Lenka a Petr Bulíčkovi, Alena a Pavel Blažkovi, Matina a Aleš Kočí a sehraná dvojice René Kurka s Petrou Gaurovou. A právě tato "manželská" skupina byla nejvyrovnanější. Všichni si odnesli minimálně jeden skalp svých soupeřů, ale tím i šrám za utrpěnou porážku. Úspěšnější nakonec byli vítězové skupiny Bulíčkovi, kteří na vzájemný zápas přeskočili Blažkovi. Kočím nebyla nic platná výhra nad premianty skupiny, Bulíčkovými, neboť nestačili ve vyrovnaném zápase na Blažkovi (4-6) a posléze ani na Kurku s Gaurovou, kteří zase těsně prohráli s Bulíčkovými
(5-7) i Blažkovými.
Céčko bylo skupinou pětičlenou, ale protože pár Cestr-Schopperová ze soutěže po 2 zápasech odstoupil (pro Martiny nesouhlas se strukturou hry: na turnajích "RomKukCup" se hraje set bez výhod, a případné 5-ti členné skupiny set do 5.vítězného gamu, aby skupina delší o 4 zápasy, alespoň trochu držela "časový rámec" vývoje ve skupinách ostatních), stala se také 4člennou. V té nenašli přemožitele Vojta Suchý s Šárkou Andělovou, kterým ale statečně vzdoroval jak mladý sourozenecký pár Robert a Aneta Staňkovi, tak Honza Marek s Klárou Bohuslavovou (oba zápasy 6-4). Honza s Klárou si druhé postupové místo zajistili výhrou nad Robertem s Anetou hned v úvodním zápase skupiny. Prvně spolu hrající pár Mirek Fialka s Ekaterinou Šmídovou svou sehranost stále zkvalitňovali a tak jejich poslední zápas ve skupině se Staňkovými nabídl dramatickou zápletku, kterou pro sebe Staňkovi - za stavu 5:5 - přeci jen rozhodli ve svůj prospěch.

Ve dvou čtvrfinalových soubojích poměřili síly Marek s Bohuslavovou, kteří s přehledem přehráli Blažkovi 6-2 a Tichý s Adamcovou, kteří naplňovali roli černých koní turnaje a vyhráli nad Suchým s Andělovu stejným poměrem. Silná čtveřice ze skupiny A dále potvrzovala své kvality. Ani v semifinále Zázvůrek+Láchová proti Markovi s Bohoslavou nezaváhali(6-2), stejně tak Tichý s Adamcovou proti Bulíčkovým(6-1). Hra byla vyrovnanější než ukazuje výsledek, ale tenisová zkušenost přinášela ve vyrovnaných gamech body na stranu vítězů. A tak FINÁLE bylo odvetou za vyrovnaný zápas ve skupině. Turnajově zkušenější dvojka Vláďa ZÁZVŮREK s Ivou LÁCHOVU však do zápasu vstoupili v plné koncentraci, trpělivou, přesnou hrou eliminovali nevídaně razantní servis a tvrdou hru Adamcové od základní čáry a z toho těžícího Tichého na síti a bez velkých komplikací (6-2) dokráčeli k obhajobě VÍTĚZSTVÍ.

Také v Útěše prokukly boje s nemenší intenzitou. Manželé Kočí dokráčeli do finále po vyřazení Fialky se Šmídovou a v semifinále po náročném a vyrovnaném utkání s manželi Wasserburgerovými; a Kurka s Gaurovou po semifinálové výhře nad Lonkovými, kteří si poradili se Staňkovými. Finále, kde sázkaři (kteří jsou "poměrně jistým"
barometrem výsledků - pche!) favorizovali spíše Kurku s Gaurovou, přineslo výborný tenis, kdy ve vyrovnaném zápase Martina a Aleš KOČÍ důrazným závěrem přiklonoli misku vah zápasu na svou stranu a ve VÍTĚZSTVÍ.

Výborná a pohodová Atmosféra byla průvodním jevem celého Turnaje, za což Všem zúčastněným děkuji, přeji Vám i Všem čtenářům Hezké Vánoce, úspěšný rok 2010 a těším se s Vámi naviděnou na
Turnajích v novém roce.

Roman Kukla
MalyOpen-RomKukCup
Praha

Konečné pořadí Turnaje

ČTYRHRA MUŽI Medium:

1. Svoboda Josef, Škůrek Petr

2. Frömel Martin, Ötwös René
3.-4. Tadek Burski, Ryšavý Jarda
Witoš Petr a Josef
5.-6. Stuchl Miloš, Mára Josef
Novák Petr, Kroupa Martin
7.-11. Moškon Milan, Trafina Evžen
Brychta Ruda, Bakos Richard
Dolejší Vláďa, Štrupl Martin
Orlík Tomáš, Doleček Roman
Šimák Martin, Stanislav Jan

SMÍŠENÁ ČTYŘHRA:

1. Zázvůrek Vláďa, Láchová Iva

2. Tichý Václav, Adamcová Lucka
3.-4. Marek Jan, Bohuslavová Klára
Bulíčkoví Lenka a Petr
5.-6. Suchý Vojta, Andělová Šárka
Blažkovi Alena a Pavel
7.-13. Kočí Martina a Aleš
Kurka René, Gaurová Petra
Lonkovi Jana a Mirek
Wasserburgerovi Hana a Tomáš
Staňkovi Aneta a Robert
Fialka Mirek, Šmídová Ekaterina
Cestr Vláďa, Schopperová Martina








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031