Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










Mistry ČR jsou Jan Valčuha a Roman Jurajda
Milan Čížek, 17.04.2005

Dnes, třetí hrací den na dvorcích Golf-tenisového areálu TCV v Pardubicích se dostaly na řadu závěrečné čtyřhry Halového mistrovství České republiky neregistrovaných hráčů Pardubice 2005. Z dvaatřiceti dvojic si účast v prvním kole vybojovalo čtrnáct v krajských nominačních kolech, dalších devět párů přijelo ze zahraničí (z Estonska, Polska, Slovenska, Belgie, Německa, Ukrajiny, Maďarska, Rakouska a Finska), další pak dostali takzvanou divokou kartu. Úroveň hry neregistrovaných hráčů byla vysoká – svoji účast ve finálovém turnaji si museli vybojovat v několika kolech mezi desítkami soupeřů.

Nejlepšími mezi zahraničními dvojicemi byla ta estonská, která podnícena svým úspěchem už plánuje přípravu na další ročník, a to přímo v Pardubicích. Nakonec se ve finále střetla dvojice Roman Jurajda a Jan Valčuha, vítěz olomouckého nominačního turnaje proti René Hanusovi a Jaroslavu Ryglovi prvními z turnaje hradeckého. Tradiční rivalita Pardubic a Hradce Králové dodala souboji plném krásných výměn prestižní náboj; ke zklamání hradeckých hráčů však svoje tažení nedokázali dotáhnout do vítězného konce 3:6, 2:6. „Nervózní jsme trochu byli,“ řekli souhlasně po zápase hráči, „ale ne proto, že jsme z Hradce a hráli jsme v Pardubicích. Turnaj měl totiž vynikající úroveň, a tak se tu chtěl každý ukázat. Asi jsme si štěstí vybrali už v osmifinále, kde jsme vyhráli dva tie-breaky.“ Ani olomoučtí si nepřipouštěli, že by hráli vlastně za Pardubice.

Množství cen, mezi nimiž dominoval putovní pohár primátora města Pardubice ing. Jiřího Stříteského, si museli odložit, aby se mohli věnovat novinářům. „Co obnáší vítězství v tomhle turnaji? Vyhrát za sebou jedenáct čtyřher,“ osvětlil podstatu úspěchu Roman Jurajda. Jeho partner hrál neortodoxním způsobem – servíroval pravou rukou, jinak hrál levou. „Alespoň každý vidí, že jsem ryzí amatér, profík by takhle existovat nemohl,“ smál se Jan Valčuha.

Společenský úspěch i dopad podtrhl svou účastí při zahájení, na společenském večeru i při předávání cen pardubický primátor Jiří Stříteský. Jeho odpověď na otázku, zda podpoří i příští ročník, byla příznačná: „A kde by se mělo hrát, když ne v Pardubicích?“ Svou nadhozenou otázkou tak vyjádřil i názor jednoho z účastníků, který prý z mnoha tenisových turnajů viděl jen jeden poněkud lepší, ale ten se hraje až v červnu ve Wimbledonu. Výkonný ředitel turnaje František Malý si je vědom vysoce nasazené laťky. „Teď by se mohlo možná někomu zdát, že příští ročník může být už jenom horší,“ tvrdí pan Malý, „ale už dnes, v závěrečný den pardubického mistrovství, jsme zahájili přípravu na ten příští ročník. Jsme tím povinni všem hráčům, zejména pak partnerům, a všem, kdo turnaj připravovali.“

Aktuální výsledky najdete na www.tenissport.cz.



Diskuse k tomuto článku:
K tomuto článku nejsou žádné diskusní příspěvky.







Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031