Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ - 06. – 08.09. 2019 v PROSTĚJOVĚ
Daniel Malý, 12.09.2019

Když tento sportovní projekt Mistrovství neregistrovaných hráčů v roce 2005 vznikal, byl původní plán na pět let. Již od začátku byl připravován jak ve své Halové verzi tak také Letní. Myslím, že nikdo z účastníků i pořadatelů netušil, zda se tento plán podaří naplnit a už vůbec ne, že ještě v roce 2019 se turnaj Mistrovství bude konat.

Tento 15. půlkulatý, jubilejní ročník trošku svádí, se ohlédnout zpět a vzpomenout si na řadu skvělých hráčů, ale také míst a pořadatelů, kde se tento turnaj konal.
Myšlenka a projekt vznikal jako průnik tří okruhů, z Prahy zastoupeném Milanem Čížkem, Brnem s Františkem Malým a Ostravou kde působil Jirka Bugaj. A jako optimální se jevilo začít na neutrální půdě někde uprostřed republiky, proto vstoupili do akce další skvělí pánové Mirek Herudek a Petr Nebeský, díky kterým se podařilo vytvořit skvělé zázemí v Pardubicích a Hradci Královém a následně zde uskutečnit tři ročníky turnaje.
Po třech letech, však již bylo zapotřebí mistrovství dále rozvíjet. Turnaje se přesunuly v zimě do Teplic ve spolupráci s Pavlem Tetřevem a pro letní mistrovství se podařilo díky panu Černoškovi zajistit zázemí na Moravě v Prostějově ve špičkovém areálu TK Plus ve spolupráci s ředitelem hotelu Tennis Club Michalem Slavíkem.

Měli jsme to štěstí, že se nám i díky tomuto turnaji podařilo seznámit a poznat spoustu zajímavých lidí a špičkových hráčů, kteří prošli těmito turnaji. Z této první etapy Mistrovství bychom chtěli připomenout hráče a to zejména slovenského Reno Fornera a Honzu Valčuhu s Romanem Jurajdou z Rožnova pod Rodhoštěm. Tito hráči, ač ryzí amatéři, byli ve své době téměř nepřekonatelnými - Reno v singlu a Honza s Romanem deblovým párem, kteří nastavili sportovní laťku na těchto turnajích.

Mistrovství naplnilo a překročilo svůj pětiletý plán v Teplicích, kde se celkem uskutečnily čtyři ročníky Halového mistrovství a následně se přesunulo na Moravu, kde dalších sedm roků se konalo v Brně v tenisové hale Sprint a zatím poslední, zimní, jubilejní patnáctý ročník ve špičkovém zařízení v Olomouci - OMEGA Centrum sportu a zdraví ve spolupráci s Janou Sovovou.

Letní Mistrovství se od roku 2008 až dosud koná v Prostějově v tenisovém areálu TK Plus ve spolupráci s Hotelem Tennis Club, za což jim děkujeme a vážíme si této stabilní a dlouhodobé spolupráce.

Letošní 15. ročník Letního Mistrovství právě skončil a tak jako každý rok měl svá specifika. Tím nejzásadnějším vlivem bylo počasí, předpověď na víkend turnaji vůbec nepřála. Velmi si proto vážíme vás všech, kteří se nenechali odradit a i z velkých dálek jako jsou Karlovy Vary, Jablonec, Trutnov či hráči ze Slovenska jste dojeli.

U páteční prezence hráčů se nakonec registrovalo 44 singlistů a 16 deblových párů. Cíl byl jasný, odehrát v pátek vše dle plánu a optimálně něco navíc. Luxusní počasí, kvalita kurtů a disciplinovanost všech hráčů to naštěstí umožnila, protože noc z pátku na sobotu přinesla déšť, který bez malých přestávek vytrval až do nedělního dopoledne.

V sobotu ráno přišla na řadu „mokrá varianta turnaje“ – zrušily se všechny soutěže, které se ještě nerozehrály, proto se velmi omlouváme všem ženským a mixovým párům a také našim reklamním partnerům, ale věříme v jejich pochopení, že naše rozhodnutí bylo správné. Na čtyřech krytých kurtech jsme začali dohrávat mužský singl i debl a jsme velmi rádi, že se nám podařilo během dne do herního plánu vměstnat i soutěže útěchy singlu a deblu. Opět díky disciplinovanosti a toleranci k nastalé situaci a i přes změny herních povrchů, na kterých se hrálo, se podařilo dle plánu dostat turnaje do fáze semifinále singlu, finále deblu a finále útěchy singlu, které jako jediné zápasy zůstaly na neděli.

V nedělním finále deblu se proti sobě postavili mírní favorité Radim Janíček s Vladanem Kopelcem proti slovenskému duu Michalu Liptákovi a Henrichu Ušákovi. Zápas to byl nesmírně kvalitní s přehlídkou výměn od základní čáry i útoků na síť. Ačkoliv si toto finále pro jeho krásu i vyrovnanost zasloužilo možná třetí set, skončil tento zápas v setech dvou a to ve prospěch slovenské dvojice Michala Liptáka a Hena Ušáka v poměru 6:3 a 6:4.

V rámci tohoto deblového finále si ještě dovolím exkursi do historie mistrovství, kdy Radim Janíček patří mezi nejúspěšnější deblisty na turnaji, získal 4 halové a 3 letní tituly a to s různými spoluhráči. Dále bych chtěl vzpomenout i Michala Liptáka, který na Slovensku pořádá obdobné turnaje jako my zde v Česku. A také dalšího hráče, který letos hrál v deblu Marcela Bryšku ze Starého města u Uherského Hradiště. Tito dva posledně jmenovaní hráči jsou jediní aktivní hráči na letošním turnaji, kteří společně s námi před patnácti roky zahajovali tuto sérii turnajů v Hradci Králové. Díky za vaši vytrvalost chlapi.

V semifinále singlu se v neděli ráno proti sobě na tvrdém povrchu utkali Petr Rejman z Jablonce n/N. proti Jaromíru Křížovi z Jemnice a ve druhém semi slovenský Marek Vaníček proti Radovanu Chrobákovi z Hranic na Moravě. Opět, zápasy to byly skvělé nejen na pohled, ale také vyrovnané, přesto do finále mohli postoupit pouze ti lepší a to v tomto případě byl Petr Rejman a Marek Vaníček.
Samotné finále se již uskutečnilo na antuce na centrálním dvorci areálu TK Plus za mohutného povzbuzování obou aktérů. Taktika provázela tento zápas od samého začátku, oba hráči věděli, že nervozita, ale také únava sehraje důležitou roli, proto žádný nechtěl dělat zbytečné chyby, což vedlo k dlouhým výměnám, které vyhovovali hernímu stylu Petra Rejmana, který ve dvou setech zaslouženě zvítězil a po třetí se stal Mistrem mezi amatérskými hráči.

Opět v rámci tohoto finále si dovolím zabrousit do historie turnaje. Začnu Markem Vaníčkem, který na Slovensku patří mezi nejlepší amatérské tenisty a to i díky přátelství a hlavně tréninku i mentálnímu, který mu dává Reno Forner, který ho doprovázel i na tomto turnaji. A jak Reno naznačil, věří, že i on se ještě na turnaj vrátí jako aktivní hráč, kdy ze zdravotních důvodů musel přerušit svoji účast.

A na závěr bych chtěl napsat něco málo i o letošním vítězi, Petru Rejmanovi. V první chvíli jsem si to vůbec neuvědomoval, ale přivedla mě k tomu tato exkurze do minulosti Mistrovství. Petr Rejman zahájil svoji singlovou kariéru na mistrovství v Hradci Královém v roce 2006 a od té doby byl na všech letních mistrovství, tedy 14 účastí v řadě. Což z našeho pohledu je naprosto neskutečné a velký respekt a poděkování Tobě, Peťo!
A protože Petr patří za poslední roky mezi nejúspěšnější hráče v singlu, dovolím si připomenout i jeho dřívější umístění, protože v minulosti to tak vždy nebylo a i jak Petr sám říká „Tento turnaj ve mně vybudil touhu a motivaci na sobě makat a být nejlepší“. Tak třeba se nám to podaří i u dalších hráčů ;-)
2006 – 1.kolo, 2007 – osmifinále, 2008 – osmifinále, 2009 – 1.kolo, 2010 – osmifinále, 2011 – čtvrtfinále, 2012 – čtvrtfinále, 2013 – osmifinále, 2014 – semifinále, 2015 – Mistr, 2016 – Mistr, 2017 – semifinále, 2018 – čtvrtfinále, 2019 – Mistr.

Gratulujeme vítězům a všem oceněným k úspěchu v turnaji.
Děkujeme také všem hráčům z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska za účast, která jak věříme, svědčí o oblibě této akce, konané pod hlavičkou a v systému turnajů MALY OPEN. A těšíme se, že se dále budeme setkávat na těchto turnajích a mít radost z této krásné hry.

Děkujeme Mgr. Jiřímu Pospíšilovi, náměstku primátora za převzetí záštity, městu Prostějov a Olomouckému kraji za finanční podporu na realizaci akce, tenisovému areálu TKPlus a Hotelu Tennis Club za spolupráci a profesionální prostředí a zázemí.

Děkujeme také partnerům systému MalyOpen 2019, který se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové a za podpory statutárního města Brna.

A děkujeme všem, kteří se podílejí na přípravě a realizaci mistrovství, zejména Františkovi Malému, Danovi Ruprechtovi, Elišce Pečenkové, Andrei a Honzovi a všem krajským spolupořadatelům turnajů MalyOpen.

Děkujeme za Vaši důvěru, které si velmi vážíme.

S úctou k Vám

Daniel Malý a František Malý


Konečné výsledky Mistrovství ČR 2019 - Prostějov

Dvouhra:
1.Rejman Petr +7 – Mistr mezi amatérskými hráči

2.Vaníček Marek +7
3.Kříž Jaromír +6, Chrobák Radovan +6
5.-8. Žemla Pavel +5, Homola Tomáš +5, Svoboda Jaroslav +4, Janků Radomil +5
9.-16. Čermák Ivo +3, Šilhánek Michal +4, Dobrev Marcel +3, Schwan Robert +4,
Kubát Martin +4, Lipták Michal +1, Pešout Michal +4, Ušák Henrich +3
17.-32. Nudera Josef +1, Koutný Martin +2, Salajka Robert +1, Lukáš Viktor +1,
Mazáč Pavel +1, Havlíček Lukáš +2, Joch Michal, Dočekal Milan +1,
Šubrt Pavel, Zvolánek Zdeněk +2, Kohoutek Radek +1, Šenkýř David +1,
Kolář Michal +1, Štejnar Michal +1, Martinec Oldřich +2, Němec Jindřich +1

Útěcha:
1.Bílý Jan
+3
2.Darivčák Ondřej +2
3.Šmíd Lukáš +2, Omachlík Aleš +1
5.-8. Navrátil Michal, Žamboch Jaroslav +1, Nahálka Rado, Hrstka Radim +1
9.-12. Chaloupka David, Staněk Robin, Zbránek Vlastimil, Lolek Drahomír +2

Dvouhra 45+:
1.Chrobák Radovan
+3
2.Lolek Drahomír +2
3.Žamboch Jaroslav

Čtyřhra:
1.Lipták Michal a Ušák Henrich +6 – Mistři mezi amatérskými hráči

2.Janíček Radim a Kopelec Vladan +5
3.Šilhánek Michal a Sehnal Vladimír +3, Svoboda Jaromír a Šubrt Pavel +3
5.-8. Kříž David a Franěk Miloš +2, Herzán Drahoš a Čermák Ivo +1,
Bryška Marcel a Vaculík Aleš +3, Kříž Jaromír a Vaníček Marek +2-

Útěcha:
1.Střílek Jiří a Hrdina Michal
+2
2.Nudera Josef a Malášek Martin +3
3.Lukáš Viktor a Nahálka Rado +1, Chaloupka David a Darivčák Ondřej +2
5-8.Kubát Martin a Zvolánek Zdeněk +1, Štejnar Michal a Šenkýř David +1
Zbránek Vlastimil a Hrstka Radim, Janíček Zbyněk a Fojtaník Tomáš








Příští akce
 
11.05. MO - Litomyšl - Osík, dvouhra Open
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
29.06. Lepidla-Online.CZ cup 2024 - kval. MSK kraje
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031