Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁČŮ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ - 07. – 09.09. 2018 v PROSTĚJOVĚ
František a Daniel Malý, 14.09.2018

Nádherné slunečné počasí po celý prodloužený víkend provázelo hráče téměř z celé České republiky a Slovenska při čtrnáctém ročník Mistrovství ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí, které se tradičně konalo od pátku 7. září do neděle 9. září v baště moravského tenisu v Prostějově.

Již tradičně se mistrovství koná v pěti disciplínách a to ve třech hlavních - dvouhra muži, čtyřhra muži a ženy, které pak doplňují vložené kategorie a to dvouhra muži 45+ a čtyřhra mix.

Třídenní turnaj nedává nic zadarmo, takže v singlu i v deblu se do neděle mohou probojovat jen ti nejlepší, nejlépe připravení hráči a nejlépe sehrané páry.

V hlavní soutěži dvouhry mužů se prezentovalo 32 hráčů a po odehrání základních skupin se 16 nejlepších dále utkalo již ve vyřazovacím play-off. Sobotní zápasy protřídily pole hráčů tak, že do nedělního semifinále se proti sobě postavili opravdu ti nejlepší a nejlépe připravení.

V horní části pavouka nastoupil zlínský Martin Marušák proti „znojemskému orlu“ Jardovi Křížovi. Tříhodinové semifinále stálo oba aktéry spoustu sil a po tiebreaku ve třetím setu se z postupu do finále radoval Martin Marušák. Všichni fandící diváci se shodovali, že toto utkání patřilo k tomu nejlepšímu, co na letošním mistrovství bylo k vidění.
Ve druhém semifinále proti sobě nastoupili olomoucký Jaroslav Svoboda proti ostravskému Robertu Schwanovi. Zkušenosti z minulých ročníků, kdy pravidelně dělal semifinále, byly na straně Svobody, takže poměrně hladce postoupil 6:2; 6.2 do svého prvního finále v singlu.

I díky náročnosti a délce prvního semifinále, po dohodě s hráči pořadatelé rozhodli, že před finále singlu se odehraje nejprve finále mužské čtyřhry, ve kterém nastoupil také Jaroslav Svoboda s Pavlem Šubrtem proti slovenským hráčům Mišo Ábelovi a Markovi Kalinčíkovi. Tato pauza nahrávala do karet Martinu Marušákovi, protože měl možnost zregenerovat po velmi náročném boji a dalo se také očekávat, že finálový zápas odebere síly Jardovi Svobodovi, čím by se minimálně vyrovnali šance obou aktérů ve finálového zápasu singlu.

Pro oba hráče to byla první finálová příležitost, očekával se souboj dvou různých stylů, agresivní a útočná hra od Martina proti taktické hře Jardy. Kdo komu dříve vnutí svůj styl hry, kdo bude mít více fyzických sil a pevnější nervy, ten vyhraje. Ačkoliv se Martin snažil, dřel a bojoval, bylo zřejmé, že jeho fyzicky náročný tenis i díky předcházející tříhodinové bitvě v semi, nebude letos stačit na perfektně připraveného a fyzicky nevyčerpatelného Jardu Svobodu, který zaslouženě zvítězil a stal se Mistrem ČR mezi amatérskými tenisty pro rok 2018.



Ve druhé hlavní soutěži – čtyřhra muži se v pátek odprezentovalo 24 dvojic velmi vysoké herní úrovně. Systém hry byl naplánovaný stejný jako v singlu, tedy v pátek hra ve skupinách, sobota play-off a neděle semifinále a finále. Ale díky tomu, že hráči Svoboda a Kříž se prolínali oběma kategoriemi, rozehrála se obě semifinálová utkání v deblu ještě v sobotu.

První z nich kde nastoupilo slovenské duo Ábel, Kalinčík proti česko-slovenskému Kříž, Vaníček se stačilo odehrát ve prospěch čistě slovenské dvojice. Druhé semifinále, ve kterém nastoupil Svoboda s Šubrtem proti hráčům z Vysočiny Martinu Kubátovi s Jaromírem Vampolou, muselo být pro tmu přerušeno s dohrávkou v neděli.

Nedělní dohrávka rozhodla, že ve finále proti sobě nastoupí olomoučtí Jaroslav Svoboda s Pavlem Šubrtem proti slovenským specialistům Mišo Ábelovi s Markem Kalinčíkem, kteří po tříleté pauze opět přijeli reprezentovat slovenský tenis. Finále to bylo velmi vyrovnané, v prvním setu vedli Svoboda s Šubrtem 4:2, ale nepodařilo se jim set dotáhnout. I druhý set byl velmi vyrovnaný, dvojice se tahaly o každý míček, v gamu se střídala řada shod a výhod, ale pověstné štěstíčko bylo tentokráte celé na straně slovenských hráčů, kteří ve dvou setech zaslouženě zvítězili a poprvé v historii mistrovství se putovní pohár ve čtyřhře podívá na slovenskou stranu hranic do Piešťan.
Mistry pro rok 2018 se stali Michal Ábel a Marek Kalinčík ze Slovenska.



Třetí hlavní soutěž – čtyřhra žen se hrála v sobotu. Třetí místa získaly brněnské hráčky Hanka Jarošová s Jarkou Vejmělkovou společně s Renatou Hoklovou a Alenou Kottovou. Ve finále pak proti sobě měly nastoupit Veronika Knollová s Nikolou Neumanovou proti Pavle Švécarové s Petrou Doležalovou, která ale pro zranění nemohla hrát, tak zápas skončil bez boje pro Veroniku s Nikoulou, které se staly držitelky putovního poháru v ženské čtyřhře pro rok 2018.


Také doprovodné soutěže byly velmi kvalitně obsazeny. Dvouhra muži 45+, která se rozehrála v pátek a dohrávala v sobotu, se utkalo 10 hráčů. Po skvělém výkonu v semifinále, kde porazil velkého favorita Vlastu Crhu, se prvním finalistou stal Patrik Zrnčík. Druhé semi také ovládl slovenský hráč Ján Bartoš, který porazil loňského finalistu Dana Kusyna. Finále pak bylo záležitostí dvou kamarádů, kteří na turnaj přijeli společně Patrika s Jánom. Po velmi soustředěné hře se zaslouženě vítězem v kategorii dvouhra muži 45+ stal Patrik Zrnčík.


V soutěži mixů, které se hrály od soboty do neděle, se utkalo 12 dvojic. V nedělním finále se pak utkali Jirka Pytela s Veronikou Knollovou, loňští obhájci proti Vlastovi Crhovi a Jarce Vejmělkové. Po velmi pěkném utkání se z titulu a zároveň z obhajoby radovali Veronika s Jirkou.

Gratulujeme vítězům v jednotlivých kategoriích a všem oceněným hráčům a hráčkám k úspěchu v turnaji.

Děkujeme všem zahraničním, zejména slovenským hráčům za reprezentaci a také vám všem hráčům z Čech, Moravy a Slezska za účast, která jak pevně věříme, svědčí o oblibě této akce, konané pod hlavičkou a v systému turnajů MALY OPEN. Věříme, že se dále budeme setkávat na těchto turnajích a těšit se z této krásné hry.

Děkujeme Mgr. Jiřímu Pospíšilovi, náměstku primátorky za převzetí záštity, městu Prostějov a Olomouckému kraji za podporu a finanční příspěvek na realizaci akce, tenisovému areálu TKPlus a Hotelu Tennisclub za skvělé, profesionální prostředí a zázemí.

Děkujeme také partnerům systému MalyOpen 2018, který se koná pod záštitou primátora statutárního města Brna Ing. Petra Vokřála a za podpory statutárního města Brna.

A děkujeme všem, kteří se podílejí na přípravě a realizaci mistrovství, zejména Františkovi Malému, Andrei Rossi, Danovi Ruprechtovi, Bobovi Štěrbovi a všem krajským spolupořadatelům turnajů MalyOpen.

Děkujeme za Vaši důvěru, které si velmi vážíme.


S úctou k Vám

Daniel Malý a František Malý

Konečné výsledky mistrovství:

Dvouhra muži:

1. Mistr ČR Jaroslav Svoboda
+7
2. Martin Marušák +5
3. Jaroslav Kříž +5, Robert Schwan +5
5.-8.Pavel Šubrt +4, Petr Rejman +5, Martin Kubát +5, Marek Vaníček +5
9.-16.
Josef Nudera +3, Radek Kohoutek +3, Jaromír Vampola +4, Radek Janků +3,
Robert Kalvoda +3, Marcel Bryška +3, Michal Kolář +3, Tomáš Pikula +3
17.-32.
Michal Šilhánek +1, Tomáš Kopsa +1, Marek Hökl +1, Rudolf Guzík +0
Jan Seidl +1, Viktor Lukáš +1, Milan Dočekal, Erik Vápeník +1
Petr Mudra, Jindřich Němec, Lukáš Havlíček, Michal Štejnar,
Michal Navrátil, Daniel Malý, Michal Indruch, Jiří Marek ,

Dvouhra muži finále B:

1. Michal Šilhánek
+4
2. Tomáš Kopsa +3
3. Marek Hökl +2l, Jiří Běloušek +2
5.-8.
Jan Seidl +1, Martin Hökl +1, Viktor Lukáš +1, Milan Dočekal +1
9.-16.
Petr Mudra, Jindřich Němec, Lukáš Havlíček, Michal Štejnar,
Michal Navrátil, Daniel Malý, Michal Indruch, Jiří Marek


Dvouhra muži 45+:
1. Patrik Zrnčík
(Slovensko)+5
2.Ján Bartoš +4
3.Vlastimil Crha +3, Daniel Kusyn +3
5. Roman Maršalík +5
6. Jaroslav Žamboch +2
7.-8. Erich Kalous +1, Jiří Běloušek +1
9.-10. Drahomír Lolek, Dušan Vápeník


Čtyřhra muži:

Mistři ČR: Marek Kalinčík a Michal Ábel
(oba Slovensko)+5
2.Jaroslav Svoboda a Pavel Šubrt +5
3.Jaroslav Kříž a Marek Vaníček +3 , Martin Kubát a Jaromír Vampola +4
6.-8.
Jan Reichstädter a Aleš Omachlík +3, Roman Maršalík a Jan Seidl +3,
Vladimír Sehnal a Michal Šilhánek +3, Ján Bartoš a Patrik Zrnčík +3
9.-16.
Jiří Pytela a Daniel Kusyn +2, Dušan Vápeník a Erik Vápeník +1
Miloslav Bořil a Jindřich Němec +1, Marek Hökl a Martin Hökl +2
Miloš Franěk a Robin Folta +2, Petr Rejman a Michal Štejnar +1
Oldřich Martinec a Jan Roth +1, Lukáš Havlíček a Milan Dočekal +1
17.-24.
Josef Havlíček a Josef Linhart , Tomáš Fojtaník a Drahomír Herzán
Tomáš Pikula a Michal Navrátil, Michal Kolář a Radek Kohoutek
Michal Indruch a Jaroslav Žamboch, Daniel Malý a Robert Kalvoda,
Viktor Lukáš a Petr Mudra, Josef Nudera a Martin Malášek

Čtyřhra muži Finále B:

1. Josef Havlíček a Josef Linhart
+3
2. Tomáš Fojtaník a Drahomír Herzán +2
3. Tomáš Pikula a Michal Navrátil, +1 Michal Kolář a Radek Kohoutek +1
5.-8.
Michal Indruch a Jaroslav Žamboch, Daniel Malý a Robert Kalvoda,
Viktor Lukáš a Petr Mudra, Josef Nudera a Martin Malášek


Čtyřhra ženy:

Mistryně ČR – Nikola Neumanová a Veronika Knollová
+3
2. Petra Doležalová a Pavla Švécarová +2
3. Jaroslava Vejmělková a Hana Jarošová +1, Renata Höklová a Alena Kottová +0

Čtyřhra MIX:

1. Veronika Knollová a Jiří Pytela
+3
2. Jaroslava Vejmělková a Vlastimil Crha +2
3. Renata Höklová a Marek Hökl +1, Veronika Martincová a Drahomír Herzán +1
5.-8.
Hana Jarošová a Tomáš Fojtaník+1, Pavla Švécarová a Miloslav Bořil +1
Petra Doležalová (dříve Kusnierzová) a Jindřich Němec +1, Katka Martincová a Oldřich Martinec +1
9.-12.
Alena Kottová a Lukáš Havlíček, Šárka Zrnčíková a Patrik Zrnčík,
Alena Pazlarová a Viktor Lukáš, Hana Martíšková a Tomáš Kopsa

Čtyřhra V.I.P.:
1. Jaroslav Slezák a Ondřej Skalka

2. Přemek Zachoval a Dominik Zachoval
3. Luboš Pařízek a Michal Konečný, Petr Bauer a Roman Těžký
5.-9.
Martin Havránek a Petr Skříčka, Petr Kovač a Filip Kovač,
Vladimír Pakosta a Petr Selucký, Kamil Pochylý a Pavel Matušic,
Karel Skokan a Veronika Martincová








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031