Naši partneři


Projekt MalyOpen se koná
pod záštitou primátorky statutárního města Brna
JUDr. Markéty Vaňkové
a za podpory statutárního města Brna





Poskytovatelé finančně
přispívají na realizaci
akce Mistrovství ČR
neregistrovaných tenistů
s mezinárodní účastí



Oficiální míč Mistrovství
neregistrovaných tenistů



Pro Joint premium a Pro MultiVitamin premium, vše co vaše tělo potřebuje...










XIV. ročník - HALOVÉ MISTROVSTVÍ ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí - Brno 6. - 8. 4. 2018
František a Daniel Malý, 08.04.2018

V brněnské tenisové hale Sprint se uskutečnil čtrnáctý ročník Halového mistrovství ČR neregistrovaných tenistů s mezinárodní účastí, kterým vrcholí a zároveň také končí halová tenisová sezóna v této kategorii hráčů.

Tento ročník se konal pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka a primátora statutárního města Brna ing. Petra Vokřála a za podpory Jihomoravského kraje, kterým tímto děkujeme za důvěru v tento sportovní projekt.

Halové mistrovství ČR neregistrovaných tenistů není jen tento finálový turnaj, ale předcházejí mu kvalifikační turnaje, jejichž sítem projdou jen Ti nejlepší hráči, kteří nehledají důvody, ale poctivou a celoroční přípravou nalézají způsoby jak na něm uspět. Již tradičně se halové mistrovství koná v kategoriích mužská a ženská čtyřhra, které úspěšně doplňuje také čtyřhra smíšená.


Ve čtyřhře mužů byly dvojice rozlosovány do tří skupin po čtyřech. Ve skupinách se hrálo na jeden velký set do 9 gamů. Po jejich odehrání se páry rozřadily do vyřazovacího pavouka, kde se již hrálo na 2 sety a rozhodovalo, kdo bude postupovat dále a získá trofej a prestižní titul Mistra mezi neregistrovanými tenisty pro rok 2018 nebo bude bojovat v divizní soutěži útěchy.

Letošní ročník měl své papírové favority na titul v podobě obhajující dvojice Ctirada Černého s Radimem Janíčkem, kteří si dlouhodobě udržují skvělou formu a po celý rok předváděli téměř bezchybné výkony, ale bylo zde několik stejně vážných vyzývatelů, kteří nechtěli dát této dvojici nic zadarmo.
První velké překvapení se stalo již v úvodní den, kdy favorité Černý, Janíček prohráli ve skupině se slovenskou dvojicí Chlpek, Zrnčík v tiebreaku a postoupili ze skupiny „jen z druhého“ místa. I díky tomu pak finálový pavouk ve spodní části vypadal „děsivě“. V prvním kole na sebe narazili již zmínění Černý, Janíček proti Handlíř, Šíma a pro obhájce to byla konečná. Semifinále pak vystavilo stopku Petrovi s Jirkou přes které prošli do finále druzí velcí favorité Jaroslav Svoboda a Pavel Šubrt.

Horní strana pavouku byla papírově jednodušší, ale byli zde již zmínění hráči ze Slovenska Radoslav Chlpek a Patrik Zrnčík, kteří byli pro všechny velkou neznámou. A s rolí „černých koňů turnaje“ se vypořádávali velmi statečně. Ve čtvrtfinále porazili další překvapení turnaje Pytela, Malý, v semifinále si ve třech setech poradili se zlínskou dvojicí Tomášem Břečkou a Martinem Marušákem.

Finálový zápas začal v neděli ve 14:45 a končil přesně v 16:30 takže trval téměř dvě hodiny. Nastoupili v něm proti sobě olomoučtí hráči nasazení jako pár č. 2 Jaroslav Svoboda a Pavel Šubrt a hráči ze Slovenska Radoslav Chlpek a Patrik Zrnčík. Byl to souboj dvou rozdílných herních stylů, na jedné straně razance spojená s výborným fyzickým fondem vs. taktika, přesnost a minimum chyb. „ Pro nás pamětníky to vyvolávalo krásné vzpomínky na jeden nejlepší pár z historie mistrovství Romana Jurajdu a Honzu Valčuhu z Rožnova pod Radhoštem, kteří svojí nenápadnou, ale precizní hrou získali několikrát po sobě titul Mistra mezi neregistrovanými tenisty“.
Jak již z délky tohoto zápasu vypovídá i tento byl velmi vyrovnaný, první tři gamy trvali přes 20 min. a dá se říci, že rozhodli o vývoji prvního setu. Všichni aktéři si drželi svá podání do stavu 2:2, ačkoliv to bylo přes řadu shod a výhod, Pavel s Jardou uklidnili svou hru a první set získali v poměru 6:2. Také ve druhém setu se hrál zajímavý tenis, Jarda s Pavlem do toho „bušili“ a Rado s Patrikem „tlačili na chyby“ svých soupeřů. I druhý set byl velmi vyrovnaný, rozhodovalo pár míčků, ale i tento set v poměru 6:3 pro sebe získali Jaroslav Svoboda a Pavel Šubrt a zaslouženě se stali Halovými mistry mezi neregistrovanými tenisty pro rok 2018.

Konečné pořadí turnaje čtyřhra MUŽI:

1. Svoboda Jaroslav - Šubrt Pavel

2. Chlpek Radoslav – Zrnčík Patrik
3. – 4.
Handlíř Petr – Šíma Jiří, Břečka Tomáš – Marušák Martin
5. - 8.
Černý Ctirad – Janíček Radim, Brázda Jaromír – Rafaja Jiří,
Malý Daniel – Pytela Jiří, Fizér Roman – Vojtíšek Miroslav
9. – 12.
Geryk Petr – Nosálek Pavel, Cepek Petr – Hradský Mikuláš,
Bořil Misolav – Sviečka Roman, Novák Aleš – Tománek Ondřej

Pořadí finále B:
1. Bořil Misolav – Sviečka Roman

2. Cepek Petr – Hradský Mikuláš
3. - 4.
Geryk Petr – Nosálek Pavel, Novák Aleš – Tománek Ondřej


V kategorii čtyřhra žen se utkaly čtyři dvojice tím nejspravedlivějším způsobem, tedy každá s každou ve skupině a následným semifinálovým utkáním 1.-4. a 2.–3. a pak utkáním o první a třetí místo. Po odehrání všech zápasů se ustanovilo pořadí, které rozhodlo, že titul Mistryně mezi amatérskými hráčkami získali Aneta Bulíčková s Petrou Kusnierzovou před domácími Alenou Klemovou s Renatou Svobodovou. V utkání o třetí místo byly lepší brněnské hráčky Hanka Jarošová s Jarkou Vejmělkovou před Ivetou Gabčanovou s Pavlou Švécarovou.

Konečné pořadí čtyřhra ŽENY:

1. Bulíčková Aneta – Kusnierzová Petra

2. Klemová Alena - Svobodová Renata
3. Vejmelková Jaroslava - Jarošová Hana
4. Gabčanová Iveta – Švécarová Pavla


Další kategorii, která se na tomto mistrovství hrála byla čtyřhra Mix. Devět dvojic se utkalo v klasickém play-off, do nedělního závěrečného finále se prosadily dvojice Markéta Hečková s Jirkou Pytelou proti domácím matadorům Renatě Svobodové a Petru Handlířovi. Po vyrovnaném utkání se z vítězství radovala domácí dvojice Renata s Petrem.

Konečné pořadí turnaje čtyřhra MIX:

1. Svobodová Renata – Handlíř Petr

2. Hečková Markéta – Pytela Jiří
3.-4.
Bulíčková Aneta – Tománek Ondřej, Kusnierzová Petra – Novák Aleš
5.-8.
Klemová Alena – Šíma Jiří, Švécarová Pavla – Bořil Miloslav,
Gabčanová Iveta – Sviečka Roman, Vejmělková Jaroslava – Zrnčík Patrik
9. Jarošová Hana – Chlpek Radoslav

Finále B:
1. Klemová Alena – Šíma Jiří

2. Švécarová Pavla – Bořil Miloslav
3.-4.
Vejmělková Jaroslava – Zrnčík Patrik, Jarošová Hana – Chlpek Radoslav
5. Gabčanová Iveta – Sviečka Roman

Poslední kategorií byla doprovodná soutěž ve čtyřhře partnerů ve které se utkalo také dvanáct dvojic.

Pořadí turnaje:

1. Salač Petr – Matys Tomáš ml.

2. Seidl Jan – Maršalík Roman
3.-4.
Havránek Martin – Otáhal Aleš, Klofáč Rudolf – Zachoval Přemysl
5. – 8.
Skokan Karel – Švarc Martin, Skrušný Petr – Matys Tomáš st.,
Daněk Aleš – Kalvoda Robert, Veselý Stanislav – Novák Pavel
9.-12.
Čáslavský Miroslav – Havelka , Pakosta Vladimír – Zálešák Petr
Šik Evžen – Roučka Jiří, Zbožínek Pavel – Kožoušek Petr

Gratulujeme vítězům a děkujeme všem hráčkám a hráčům za skvělé tenisové výkony. Děkujeme také všem podporovatelům za jejich důvěru a podporu při přípravě a organizaci turnaje.

Hodně úspěchů v letní sezóně a naviděnou se těší

František Malý, Andrea Rossi a Daniel Malý








Příští akce
 
05.04. HMČR NER.tenist,Olomouc 5.-7.4.2024,čtyřhra M+Ž
18.05. MO - Polička, KVALIFIKACE, dvouhra muži
08.06. TENIS U MOŘE 2024 - resort ZATON, Nin u Zadaru
08.06. MO - TOSK Žamberk, dvouhra Open
 


Malý Open 2024
27.01.2024
 
1.Vaculík Aleš37
2.Svoboda Jaroslav32
3.Hirsch Petr28
4.Dvořáček Libor27
5.Joch Michael19
6.Bučík Marek18
7.Hrdý Richard18
8.Kijonka Radim18
9.Odstrčil Jan18
10.Seidl Jan18
 

Historická tabulka MO 1995 až 2023
31.12.2022
 
1.Bryška Marcel5392
2.Kubát Martin4729
3.Střílek Jiří3986
4.Handlíř Petr3868
5.Malý Daniel3707
6.Janíček Radim3580
7.Šíma Jiří3569
8.Vaculík Aleš3555
9.Krejčiřík Vít3041
10.Skokan Karel3031